Tres santcugatencs, a les travesses de presidenciables a la Generalitat

La convocatòria d'eleccions a Catalunya serà després que s'aprovin els pressupostos


  • Comparteix:

Damià Calvet i Jordi Puigneró, al Parlament / Foto: ACN

Damià Calvet i Jordi Puigneró, al Parlament / Foto: ACN

La convocatòria d'eleccions al Parlament de Catalunya és imminent. El president de la Generalitat, Quim Torra, va anunciar la setmana passada que, una vegada s'aprovin els pressupostos, convocaria els comicis, els tercers al país en cinc anys. Amb Torra inhabilitat i Carles Puigdemont a Bèlgica, les travesses sobre qui encapçalarà la llista de Junts per Catalunya ja han començat, i totes posen sobre la taula dos noms santcugatencs: els consellers Damià Calvet i Jordi Puigneró. En un altre espectre, que especula sobre la refundació del Partit Nacionalista Català (PNC), l'exalcalde i exconseller Lluís Recoder podria ser la cara visible d'aquesta eventual nova candidatura.

En un article al diara 'Ara', el periodista Antoni Bassas recorda el buit al capdavant de Junts. Bassas creu que Puigdemont anirà a les llistes, però que el número 1 quedaria reservat per als santcugatencs Calvet o Puigneró, tot i que no descarta la possibilitat que la diputada al Congrés Laura Borràs ocupi aquest lloc. L'aposta de Bassas la comparteix també el cap de Política de RAC1, Marc Martínez Amat, que apunta que Calvet, 'mà dreta de Josep Rull', té el suport també de Jordi Turull. En tot cas, recorda que el conseller de Territori i Sostenibilitat i exregidor a l'Ajuntament de Sant Cugat 'neda entre dues aigües', ja que és militant del PDeCAT i forma part de la direcció de la Crida.

Pel que fa a Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Martínez Amat reflexiona que té la confiança de Carles Puigdemont, ja que durant el seu govern va estar al capdavant del Centre de Comunicacions durant el referèndum de l'1-O.

Recoder torna a la política?
Recoder, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN
Recoder, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

El diari digital 'Triangle' i el programa de TV3 'Preguntes freqüents' coincideixen amb les previsions en clau santcugatenca que fan a l''Ara' i a RAC1, però eixamplen les possibilitats davant la possible refundació del Partit Nacionalista Català (PNC). El germen d'aquest partit seria la jornada de reflexió 'El país de demà', celebrada la tardor passada i en què van participar personalitats del món postconvergent com Marta Pascal i Carles Campuzano. També hi va ser l'exalcalde de Sant Cugat i exconseller Lluís Recoder, que segons aquestes travesses podria estar al capdavant d'aquesta eventual nova candidatura.

Qui és qui?

Damià Calvet

Damià Calvet

Nascut a Vilanova i la Geltrú el 1968, Calvet és diplomat en Arquitectura Tècnica per la UPC i en Relacions Institucionals i Màrqueting Públic per la UAB. El 1999 va ser elegit regidor a la seva població natal i dos anys després ja era cap de gabinet del departament de Política Territorial i Obres Públiques. Entre 2001 i 2004 va ser director general d'Arquitectura i Habitatge. El 2013 es va posar al capdavant de l'Institut Català del Sòl, càrrec que va compaginar entre 2015 i 2018 amb la tinència d'alcaldia d'Urbanisme a l'Ajuntament de Sant Cugat. Des de 2018 és conseller de Territori i Sostenibilitat.

Jordi Puigneró

Jordi Puigneró

Jordi Puigneró va néixer a Sant Cugat el 1974, on va presidir les Joventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC) a partir de 2002. Enginyer màster en Sistemes d'Informació per la Universitat de Surrey, va presidir la delegació local de CDC entre 2009 i 2012. El 2005 ser nomenat regidor a l'Ajuntament de Sant Cugat en substitució del desaparegut Jaume Tubau. Al govern municipal va ser adjunt a l'alcaldia i assumir les carteres de Relacions Institucionals, Seguretat Ciutadana i Innovació i Comunicació. El 2011 es va posar al capdavant de la tinència d'alcaldia de Governació, Seguretat , Mobilitat i Tecnologia. El 2013 va ser nomenat director general de Telecomunicacions i Societat del Coneixement de la Generalitat. Des de 2018, al Govern de Quim Torra, és conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública.

Lluís Recoder

Lluís Recoder

Nascut a Barcelona el 1958, Lluís Recoder és llicenciat en Dret i va ser militant de Convergència Democràtica (CDC) des de 1976 i un dels fundadors de la JNC, entitat que va presidir entre 1986 i 1991. Ha estat diputat per CiU al Congrés espanyol entre 1986 i 1999, quan va deixar el càrrec per presentar-se com a alcaldable a Sant Cugat, on va ocupar el càrrec fins al 2010. Va ser en aquell any quan va ser nomenat, a l'executiu d'Artur Mas, conseller de Territori i Sostenibilitat, càrrec que va ocupar fins que va dimitir el 2012. També va ser diputat al Parlament entre 1999 i 2003 i va ocupar una de les vicepresidències de la Diputació de Barcelona entre 2007 i 2010.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.