El govern de Sant Cugat ordenarà amb un catàleg els serveis socials perquè arribin a tothom

L'objectiu de Serveis Socials és organitzar les ajudes en programes concrets i moure's de la Casa Mònaco més cap al centre de la ciutat


  • Comparteix:

El govern vol ordenar i catalogar els serveis socials municipals per fer-los més visibles i accessibles a tothom. Segons ha explicat en una entrevista a Cugat Mèdia la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, el nou executiu té la intenció d'impulsar aquesta àrea amb programes concrets i amb una centralització, també física, de tots aquells serveis als quals pot accedir la ciutadania. De fet, l'objectiu és traslladar-se de la Casa Mònaco, que Gibert assegura que se'ls queda petita, cap al centre de la ciutat.

La tinenta d'alcaldia també ha criticat que, en mandats anteriors, en l'àmbit de Drets Socials només es complien 'uns mínims, però no s'ha volgut anar més enllà'. Amb els nous pressupostos, el govern té la intenció de posar en marxa una tarifació social; és a dir, que tots els preus públics municipals, taxes i sancions, vagin en funció dels ingressos.

Segons Gibert, Sant Cugat era la 25a ciutat de l'àrea metropolitana en despesa social durant el mandat anterior, només per davant d'alguns pobles petits. Tot i tenir recursos i ser solvent, assegura, no feia inversió social i, a més, tenia 'una vocació intencionada d'amagar' les desigualtats existents, així com dades del baròmetre inclusiu. Una 'manca de recursos' tant 'humans' com 'econòmics' que la tinenta d'alcaldia destaca que 'han suportat de forma molt estoica' els treballadors, a qui ha agraït la feina.


Núria Gibert

Faltaven recursos humans d'acollida, d'atenció, d'informació, però també de generar polítiques més enllà. Ens passa que ara volem integrar serveis i no hi cabem a la Casa Mònaco. Una de les coses que volem fer, per visibilització i referencialitat, és moure'ns cap a un lloc al centre de la ciutat, que la gent tingui clar on són els Drets Socials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.