Gemma Aguilera (periodista): 'He fet un llibre amb una persona a qui no he pogut ni tocar'

Aguilera ha escrit amb l'exconseller Jordi Turull 'Persistim' un llibre sobre com va viure l'1-O i les seves conseqüències


  • Comparteix:

La presentació ha tingut lloc a El Siglo / Foto: Cugat Mèdia

La presentació ha tingut lloc a El Siglo / Foto: Cugat Mèdia

La periodista Gemma Aguilera admet que l'1-O i l'empresonament dels líders independentistes va suposar el trencament de les barreres amb els polítics. En particular, ella va apropar-se especialment a Jordi Turull. Amb ell ha escrit 'Persistim', un llibre on es relata com l'exconseller de Presidència va viure la preparació de l'1-O i les seves conseqüències. Aguilera ha presentat aquest dimecres l'obra a El Siglo, en un acte organitzat per Junts per Sant Cugat que també ha tingut la presència de la dona de Turull, Blanca Bragulat.

El llibre es va gestar amb set visites a presó per part d'Aguilera, amb el vidre entremig, conversant a través d'un telèfon i prenent notes a mà. 'He fet un llibre amb una persona a qui no he pogut ni tocar', es lamenta la periodista, que afegeix que creu que 'és impossible que un periodista, amb una mica d'humanitat, no empatitzi amb uns polítics que són a presó per haver posat les urnes'.

L'esposa de Turull, admet que el llibre també 'ha enganxat als de casa'. Preguntada sobre com ha canviat la vida de la seva família l'empresonament, ha explicat que l'exconseller va decidir quedar-se a Catalunya i no marxar a Bèlgica 'per la seva família', per no haver de forçar un trasllat de tothom. Ara bé, les dificultats hi són: explica que cap de les seves filles vol saber res de la política, ja que 'representa tot allò que li ha tret el seu pare'.

Després d'aquest temps privat de llibertat, Bragulat creu que Turull no ha canviat, tot i que no ignora el que suposa el pas del temps: 'Quan els presos surtin, ni ells ni les famílies serem els mateixos', es resigna.

La sala El Siglo s'ha omplert amb motiu de la presentació / Foto: Cugat Mèdia
La sala El Siglo s'ha omplert amb motiu de la presentació / Foto: Cugat Mèdia


També ha participat a la presentació la portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, que ha recordat l'intent d'investidura de Turull com a president de la Generalitat: 'Hauria estat un gran president'. L'exalcaldessa ha qualificat Turull, que va ser gerent de l'Ajuntament de Sant Cugat, de ser una persona 'sòlida i resistent, amb una fermesa que perdura en el temps'.

'Persistim', editat per Grup62, també recull les intimitats de Turull a la presó. Un dels aspectes que han comentat els ponents ha estat com la situació en què es troba ara li ha permès estrènyer vincles amb Josep Rull, a qui molts veien com a rival polític dels del mateix partit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.