Sant Cugat engegarà el programa 'Primer l'habitatge' per pal·liar l'emergència habitacional 

El govern vol iniciar projectes pilot per facilitar l'accés a l'habitatge i contribuir que la ciutat 'no es trenqui'


  • Comparteix:

L'equip de govern iniciarà una prova pilot entre aquest any i el vinent del programa 'Primer l'habitatge', basat en el 'Housing First' sorgit als Estats Units fa dues dècades i que ja apliquen diverses ciutats europees, entre elles Barcelona. Es tracta d'acompanyar persones sense llar o en situació de vulnerabilitat i que, qualsevol intervenció, passi pel fet de tenir, primer, una llar digna, individual i permanent en el temps. A més, des de Serveis Socials, tal com ha explicat la tinenta d'alcaldia de l'àrea, Núria Gibert, en una entrevista a Cugat Mèdia, també tenen previstes altres accions per fer front a 'l'emergència habitacional', com per exemple el de llars compartides i campanyes que apel·lin a la responsabilitat ètica i moral dels propietaris perquè els preus dels lloguers no siguin tan alts.

L'objectiu és fer més accessible l'habitatge per a tothom amb les eines que es tenen des de l'administració local. Per això, el nou govern tripartit va crear un comissionat transversal que implica diverses àrees per tractar els casos d'emergència habitacional. Una comissió mixta, tècnica i política, per afrontar les pèrdues sobtades d'habitatge i fer una radiografia d'anàlisi per aplicar mesures concretes.

'L'especulació està fent fora la gent de la nostra ciutat, està trencant la nostra comunitat', ha assegurat Gibert, que també ha reconegut que la situació no se solucionarà fins que no facin 'polítiques valentes' aquelles administracions que tenen capacitat de legislar i regular el mercat de l'habitatge. Des de l'àmbit municipal, la intenció és 'generar debat' i també 'oferir incentius' als propietaris perquè els preus dels lloguers no s'enfilin tant. En definitiva, arribar a un 'consens com a comunitat', 'maneres més estructurals' que no 'assistencials' amb, per exemple, les ajudes que ja hi ha per als lloguers.




Núria Gibert

Tenim un element molt empobridor que és el preu de l'habitatge. Una de les ànimes del pacte de govern és tenir un parc d'habitatge públic molt més gran per fer accessible l'habitatge a més gent.

Núria Gibert

Primer l'habitatge i després la resta de problemàtiques. Entenem que sense un habitatge, sense un sostre, un recer, és molt difícil treballar d'una forma comunitària, política i pública tots els altres problemes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.