L'oposició retreu al govern que desvirtuï les seves mocions a cop d'esmena

Junts i Cs han retirat les seves mocions per impedir que prosperessin amb les esmenes de l'executiu


  • Comparteix:

Cristina Paraira i Carmela Fortuny, de Junts per Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Cristina Paraira i Carmela Fortuny, de Junts per Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Nou xoc entre govern i oposició al ple municipal, aquesta vegada per les esmenes que l'executiu ha presentat a les mocions de Junts per Sant Cugat i Cs. La regidora de Junts Cristina Paraira ha lamentat que les esmenes 'tergiversen' el sentit de la moció amb què reclamaven uns Jutjats d'Instrucció i de primera instància a Sant Cugat. En el mateix sentit ha intervingut el portaveu de Cs, Aldo Ciprian, ja que el seu grup ha retirat el text amb què reclamaven la continuïtat del servei de Policia Nacional a la ciutat.

ESCOLTA-HO

Des de Junts han retret que les esmenes del tripartit allunyaven la moció del seu objectiu principal: que Sant Cugat disposi d'uns jutjats. Les esmenes instaven les administracions competents a què hi hagués un nou jutjat al partit judicial al qual pertany a Sant Cugat i no especificava que fos necessàriament a la ciutat.

Quan ha acabat el ple, la portaveu de Junts, Carmela Fortuny, ha lamentat, en declaracions als mitjans, que amb la situació d'aquest dilluns s'ha posat de manifest que 's'ha trencat el consens' entre tots els grups municipal en la reclamació dels jutjats. 'Què serà el proper? El consens per Torre Negra?', s'ha preguntat Fortuny.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha justificat que la presentació de les esmenes busca que les mocions siguin el més acurades possible i que, una vegada aprovades, tinguin un impacte major. 'Intentem fer com qualsevol govern responsable, com vostès van fer en el seu dia, i mirem que les mocions siguin el més adequades a la realitat', ha argumentat.

D'altra banda, quant a la retirada de la moció de Cs, el debat ha estat més aspre. L'alcaldessa creu que la decisió dels taronges ha estat per posar fre a l'esmena del govern que reclamava la normalització de la llengua catalana a la comissaria. El portaveu dels taronges, Aldo Ciprian, ha criticat que sigui l'alcaldessa qui digui els motius pels quals han retirat la proposta.

Ingla ha explicat que l'Ajuntament ja està en converses amb la subdelegació del govern per buscar una nova ubicació a la Policia Nacional, de la mateixa manera que se li busca a la Brigada Municipal. L'alcaldessa ha recordat que l'espai on es troben aquests serveis, al carrer Vallès, a sota de la plaça de l'U d'Octubre, no té els requisits suficients per acollir-los.






Carmela Fortuny

Avui hem trencat el pacte amb un tema molt important: la reivindicació dels jutjats per a Sant Cugat. Rubí ja en té.

Mireia Ingla

Intentem fer com qualsevol govern responsable, com vostès van fer en el seu dia. Mirem que les mocions siguin el més adequades a la realitat.

Ingla i Ciprian

Acaba de retirar una moció i no té la paraula, senyor Ciprian. / No em pot explicar a mi perquè jo he retirat la meva moció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.