Clàusules socials i ambientals per al nou contracte de manteniment de les zones verdes de Sant Cugat

L'Ajuntament divideix el contracte, de prop d'11 milions d'euros, en quatre lots, un dels quals reservat a centres especials de treball


  • Comparteix:

El nou contracte divideix Sant Cugat en sectors territorials i amplia la plantilla en quatre persones més / Foto: Localpres

El nou contracte divideix Sant Cugat en sectors territorials i amplia la plantilla en quatre persones més / Foto: Localpres

Sant Cugat es gastarà 11 milions d'euros en els propers quatre anys en el manteniment de les zones verdes i les jardineres de la ciutat. L'Ajuntament ha adjudicat el nou contracte del servei a quatre empreses, dividides en lots segons el sector territorial. La resolució de l'expedient, que incorpora clàusules socials i ambientals, l'ha aprovat per unanimitat el ple municipal aquest dilluns.

ESCOLTA-HO

El contracte s'ha dividit en quatre lots, un dels quals, el quart, s'ha reservat únicament per a centres especials de treball, empreses d'inserció laboral o entitats sense ànim de lucre. El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, s'ha encarregat d'explicar aquestes clàusules. Una de les novetats és que s'obliga les empreses adjudicatàries a utilitzar vehicles i maquinària sostenibles i s'incorpora com a criteri de valoració la seva reducció de la petjada ecològica.

Les adjudicatàries han estat Ambitec Servicios Ambientales (lot 1), Ferrovial Servicios (lot 2), Jardineria el Cedre (lot 3) i la Fundació per a la Inclusió Laboral Àuria (lot 4). Aquesta darrera fundació s'encarregarà del manteniment de les jardineres públiques del municipi i dels patis d'alguns equipaments municipals, com el de la Biblioteca, l'escola de Música, la Casa Mònaco i la Casa Aymat.

Segons les clàusules, aquestes empreses, quan hagin de contractar nou personal, com a mínim un de cada dos treballadors haurà de pertànyer a col·lectius amb dificultats d'inserció del mercat laboral: persones aturades de llarga durada majors de 45 anys i persones que no puguin accedir a la renda mínima d'inserció per no reunir els requisits legals però que es trobin en risc d'exclusió social segons el criteri dels Serveis Socials municipals, amb especial atenció a les dones.

El nou contracte contempla treballs com la neteja de les zones verdes i les jardineres, la sega, el reg, la poda d'arbres, l'eliminació de les males herbes, la reposició d'arbres o els tractaments fitosanitaris. A més, com a novetat s'amplia la plantilla contractada en quatre persones respecte al contracte anterior i s'incorporen nous espais verds a mantenir, com per exemple espais de bosc de Can Sant Joan i el parc de Can Canyameres.


José Gallardo

Reforçar les clàusules socials i posar-les en valor. En els lots 1, 2 i 3, si l'adjudicatari vol contractar nou personal, hauria de contractar persones en una situació de dificultats en la seva inserció al mercat laboral.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.