ERC dóna un ultimàtum a l'Ajuntament i l'EMD perquè arribin a un acord sobre el conveni econòmic


  • Comparteix:

Els republicans diuen que el 31 de gener, la situació s'haurà 'solucionat o trencat'

Els republicans diuen que el 31 de gener, la situació s'haurà 'solucionat o trencat'

ERC ha fixat el 31 de gener com a data límit perquè l'Ajuntament i l'EMD arribin a un acord sobre la quantitat que Sant Cugat ha de transferir a Valldoreix per liquidar el deute històric que ha comportat la congelació del conveni econòmic entre les dues administracions en els últims anys. Els republicans adverteixen que si no s'arriba a una entesa abans d'aquest termini prendran mesures, i fins i tot no descarten replantejar-se la seva presència als dos governs.

ERC ha volgut aclarir el sentit del seu vot contrari a les al·legacions al pressupost municipal presentades per l'EMD de Valldoreix. Els republicans admeten que es troben en una situació 'difícil', ja que formen part dels dos equips de govern, a Sant Cugat i a Valldoreix. Però afegeixen que, per 'responsabilitat política', lideraran el procés perquè totes dues administracions arribin a un acord sobre els termes del nou conveni econòmic i sobre la quantitat que l'Ajuntament ha de liquidar a Valldoreix per corregir el deute històric provocat per la congelació del conveni en els últims anys.

Per tot això, ERC ha donat un últimàtum, tant a l'equip de govern de Sant Cugat com al de Valldoreix, perquè abans del 31 de gener arribin a un acord sobre les liquidacions i, cap a mitjans d'any, sobre el nou conveni. Si aquests terminis no es compleixen, els republicans anuncien que prendran mesures, i fins i tot no descarten la possibilitat de trencar els pactes que mantenen als dos equips de govern. Ho ha dit el vicepresident d'ERC i vocal de l'EMD, Narcís Clavell.

Narcís Clavell

ERC ha dit prou. Les aigües s'han de reconduir. Exigirem i liderarem un acord entre les dues administracions perquè el 31 de gener hi hagi un acord. El 31 de gener, això estarà acabat o trencat.


ERC considera que, en una primera fase, s'ha d'acordar la quantitat a liquidar de cara al 2005 i retirar els contenciosos que va presentar l'EMD per segellar la 'pau' entre les dues administracions. En una segona fase, s'haurà de definir de forma consensuada un nou conveni que sigui més aclaridor que l'actual.

Segons Narcís Clavell, l'actual situació econòmica de l'EMD és d'ofec, i per això no es pot deixar passar més temps per resoldre el conflicte entre les dues administracions locals.

Narcís Clavell

Estem ofegats. Se'ns ha d'obrir la mà. No podem esperar més, perquè la situació actual ofega l'EMD. Com sempre, el temps corre a favor de l'entitat gran, i per això nosaltres diem prou.


A més, ERC demana públicament a la presidenta de l'EMD que el vocal republicà Narcís Clavell sigui present a les reunions internes que manté Montse Turu amb els assessors financers de l'Entitat Municipal Descentralitzada, així com a les reunions bilaterals entre l'Ajuntament i l'EMD, per tal que ERC pugui seguir de prop les negociacions. Unes negociacions que, segons els republicans, estan marcades fins ara per una 'bona atmosfera' que propicia l'enteniment entre els titulars d'Economia de les dues administracions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.