Sol i Aire guanya temps perquè el nou PGM de Collserola garanteixi la legalitat del barri

L'aprovació del nou PGM i PE s'ha retirat de l'ordre del dia del ple de l'AMB arran d'una petició de l'Ajuntament de Sant Cugat


  • Comparteix:

El barri de Sol i Aire, al bell mig de Collserola / Foto: Lluís Llebot - Cugat Mèdia

El barri de Sol i Aire, al bell mig de Collserola / Foto: Lluís Llebot - Cugat Mèdia

Les modificacions al Pla General Metropolità i al Pla Especial de Protecció del Medi Natural a Collserola hauran d'esperar. El ple de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha retirat els punts de l'ordre del dia que havien de donar llum verda al text refós que abordava aquests plans, que podien tenir afectació sobre el barri de Sol i Aire. Ha estat gràcies al fet que l'Ajuntament de Sant Cugat va demanar divendres passat un aclariment sobre aquesta qüestió.

L'AMB va traslladar la petició del consistori a Territori i, aquest dilluns al matí, l'administració supramunicipal ha rebut un informe del sotsdirector general d'Urbanisme amb el vistiplau del secretari d'Hàbitat Urbà per aturar, almenys de moment, aquesta aprovació. Tot plegat ha de servir 'per analitzar tècnicament i jurídica' la situació i no prendre una 'decisió precipitada'.

L'anul·lació l'ha anunciat l'alcaldessa, Mireia Ingla, via Twitter. Dilluns de la setmana passada, al ple municipal, el portaveu de Cs, Aldo Ciprian, va demanar quina postura adoptaria el govern si l'aprovació del PGM i del PE determinessin que el barri de Sol i Aire està fora de la legalitat. Des del consistori es va subratllar que farien costat al veïnat de la zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.