Carles Mundó: 'Ens cal estar convençuts que el nostre projecte polític pot ser el guanyador'

L'exconseller de Justícia ha presentat el seu llibre 'El referèndum inevitable' al claustre del Monestir de Sant Cugat


  • Comparteix:

L'exconseller de Justícia Carles Mundó durant la presentació del llibre / Foto: Cugat Mèdia

L'exconseller de Justícia Carles Mundó durant la presentació del llibre / Foto: Cugat Mèdia

L'exconseller de Justícia Carles Mundó ha presentat aquest dijous al claustre del Monestir el seu llibre 'El referèndum inevitable', en el qual exposa la seva visió personal del judici del 'procés' i fa una valoració de la sentència i del moment actual que està travessant el moviment independentista. Un llibre que no està fet 'des de la ràbia ni el ressentiment, sinó amb la voluntat de convèncer tothom que va ser un judici polític', ha explicat Mundó, que ha decidit dividir el llibre en dues parts. A la primera, l'exconseller relata la seva vivència a la presó compartint cel·la amb Oriol Junqueras i el desenvolupament del judici, així com les anècdotes amb la resta de companys processats. A la segona, Mundó fa una diagnosi del camí que ha recorregut l'independentisme i el que li queda per recórrer.

Així, el polític català ha recordat que en menys d'una dècada el moviment independentista ha passat dels 14 diputats al Parlament de Catalunya l'any 2010 als 70 que hi ha actualment. Mundó ha remarcat que cal mirar els fets amb perspectiva i donar valor 'a la part recorreguda' per avaluar quins passos cal donar 'per fer l'ascens al cim'. Utilitzant aquesta metàfora alpinista, l'exconseller ha dit que 'l'independentisme es troba a l'últim camp base de l'Everest, però ara li queda el més difícil', ja que 'ningú sap com es fa la independència'.

Tot i reconèixer els moments de desorientació de l'independentisme després de la sentència, Mundó ha explicat que al llibre intenta aportar la seva visió optimista i ha apel·lat a 'la moral de victòria'. L'exconseller ha confessat que 'Moral de victòria' anava a ser en un inici el títol del llibre, però que finalment des de l'editorial el van convèncer que era 'massa provocador'. Tot i això, Mundó ha defensat que el projecte independentista 'és un projecte polític guanyador' i que 'cal estar convençuts' de les fortaleses i les febleses del moviment.

A la presentació també hi han participat l'alcaldessa, Mireia Ingla, i l'eurodiputada santcugatenca i parella de Raül Romeva Diana Riba, que ha explicat que el llibre és un dels pocs que està fent 'des del punt de vista d'un pres polític però escrit en llibertat'. De la mateixa manera que Mundó, Riba ha incidit en la idea de la necessitat del 'positivisme per tirar endavant'.


Carles Mundó

Jo crec que és una de les condicions, la de moral de victòria, la d'estar convençuts que el nostre projecte polític és un projecte que pot ser guanyador, és una de les actitud que ens fan falta. Estar convençuts de les nostres forces.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.