La CUP veu 'inversemblant' el Pla Específic de Mobilitat del Vallès

La formació considera que el PEMV 'no donarà resposta a les necessitats de la comarca'


  • Comparteix:

Una de les propostes del PEMV és construir dos nous intercanviadors ferroviaris a Sant Cugat / Foto: Territori

Una de les propostes del PEMV és construir dos nous intercanviadors ferroviaris a Sant Cugat / Foto: Territori

La CUP considera que el Pla de Mobilitat del Vallès (PEMV) 'no donarà resposta a les necessitats de la comarca i accentuarà els problemes ambientals en una situació d'emergència climàtica'. La formació creu que aquesta iniciativa fa una proposta 'inversemblant', ja que les actuacions de millora en la xarxa ferroviària estan previstes d'aquí a una o dues dècades i no es refien que sigui l'Estat espanyol qui les ha de sufragar. 'Cal que el PEMV suposi un compromís efectiu amb el transport públic, no depenent d'unes inversions de l'Estat que mai han arribat', alerten els cupaires.

La CUP vol que els actors comarcals (institucions i entitats) 'mostrin la seva discrepància i reclamin solucions reals a les necessitats de mobilitat' aprofitant que la fase d'al·legacions al pla estarà oberta fins al 6 d'abril.

Els cupaires també carreguen contra el fet que les obres del Quart Cinturó segueixin endavant 'amb el suport de la Generalitat'. Els anticapitalistes consideren que 'el PEMV és l'excusa, la cortina de fum, que permet a la Generalitat intentar legitimar una infraestructura que no hauria d'estar contemplada en el segle XXI, en un context d'emergència climàtica com és l'actual'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.