El santcugatenc Albert Royo és nomenat secretari de Cooperació Exterior de la Generalitat


  • Comparteix:

El santcugatenc Albert Royo és el nou secretari de Cooperació Exterior de la Generalitat, que depèn del departament de Governació i Administracions Públiques. Royo substitueix en el càrrec a Jesús Maestro, que segons el portaveu del govern català, Joaquim Nadal, ha estat cessat per 'ajustaments a la secretaria'.

El govern català ha nomenat el santcugatenc Albert Royo Mariné nou secretari de Cooperació Exterior de la Generalitat, en substitució de Jesús Maestro. Aquest nomenament ha estat proposat oficialment pel conseller de Governació, Joan Carretero, de qui depèn aquesta secretaria,

Royo ha rebut el nou càrrec amb molta satisfacció, amb moltes ganes de treballar i amb la intenció de continuar la feina feta fins ara. Escoltem Albert Royo.

Albert Royo

Estic molt content amb aquest nomenament. Mol il·lusionat amb un projecte de país, de cooperació exterior i d'ajut al desenvolupament


La secretaria de Cooperació Exterior s'encarrega de planificar la política de cooperació per al desenvolupament, una tasca que s'executa a través de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. A més, també s'encarrega de coordinar-se amb les comunitats catalanes que hi ha a l'estranger, a través d'una acció de gestió i suport dels diferents casals catalans.

Royo ha explicat també que, actualment, entre les seves tasques hi ha la de coordinar les accions més immediates empreses per la Generalitat per afrontar les greus conseqüències ocasionades pel terratrèmol submarí a l'Índic. Escoltem-lo.

Albert Royo

Estem fent tot el possible, estem en contacte amb les ONG catalanes que estan allà, intentant oferir el màxim suport per a la reconstrucció


En aquest sentit, el govern català ja ha previst una primera partida de 100.000 euros per ajuda de primera necessitat i una altra de 300.000 euros més per donar suport a les diferents ONG que treballen sobre el terreny, així com una futura col·laboració amb el Departament de Salut per engegar projectes a la zona i per l'enviament de voluntaris per a la reconstrucció.

Albert Royo és llicenciat en Ciències Polítiques per la UPF i ha treballat a la delegació a Brussel·les del Patronat Català pro Europa i al Comitè de les Regions. Actualment, Royo era el cap de premsa de l'Oficina de Representació a Barcelona de la Comissió Europea.

El seu nomenament arriba no exempt de certa polèmica, ja que mentre que el conseller portaveu ha dit que el seu antecessor, Jesús Maestro ha estat cessat per 'ajustaments a la secretaria', el propi Maestro afirma haver presentat fa uns dies la seva dimissió al conseller Carretero i al conseller en cap, Josep Bargalló.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.