Junts proposa 'un gran pacte' amb tot el teixit econòmic de Sant Cugat per donar resposta a la crisi del coronavirus

El grup municipal ha fet arribar al govern de Sant Cugat un nou paquet de propostes econòmiques


Temes relacionats

Junts per Sant Cugat envia un seguit de propostes a Mireia Ingla per fer front al coronavirus (21/mar/20)


  • Comparteix:

El regidor de Junts per Sant Cugat Carles Brugarolas / Foto: Cugat Mèdia

El regidor de Junts per Sant Cugat Carles Brugarolas / Foto: Cugat Mèdia

Junts per Sant Cugat creu que per donar una resposta contundent a la crisi del coronavirus cal 'un gran pacte' liderat per l'Ajuntament que agrupi entitats empresarials, de comerciants, la Cambra de Comerç, treballadors i propietaris, entre d'altres. El grup municipal ha fet arribar al govern local un nou paquet de mesures per fer front a la situació que proposa, entre d'altres, l'anul·lació de taxes com la d'ocupació de via pública o l'impost d'escombraries i flexibilitzar altres mecanismes recaptatoris, com l'IBI, les plusvàlues o l'impost de circulació.

'Perquè les empreses sobrevisquin, encara en estat de latència, només hi ha una solució', explica a Cugat Mèdia el regidor de Junts Carles Brugarolas. Per al grup municipal, 'si un comerç té ingressos zero ha de tenir despesa zero', i això, considera, va més enllà dels impostos i també involucra subministraments i lloguers, entre d'altres.

El pacte que proposa Junts, a més, està pensat perquè travessi les fronteres de Sant Cugat, ja que, tal com ha explicat Brugarolas, hi ha molts santcugatencs que treballen fora de la ciutat.

Junts també posa sobre la taula la necessitat que Sant Cugat disposi d'un nou pressupost que s'adeqüi a les circumstàncies actuals, amb una reducció de les partides d'inversió i amb la creació d''una gran partida de fons de contingència per fer front a les urgències de tota mena que sorgiran'. L'agrupació no s'oblida tampoc del Tribut Metropolità i reclama instar l'AMB a 'suspendre immediatament l'emissió de rebuts' d'aquest impost.

Aquest és el segon paquet de mesures que Junts fa arribar al govern de Sant Cugat per fer front a les conseqüències del coronavirus.

La Joventut Nacionalista de Catalunya a Sant Cugat s'adhereix a les propostes del grup municipal
El nucli local de JNC ha emès un comunicat per sumar-se als dos paquets de mesures de Junts, ja que consideren que el seu propòst és 'ajudar' a l'equip de govern amb diverses propostes per pal·liar els efectes de la pandèmia a Sant Cugat. El jovent, a més, s'ha posat a disposició del govern municipal per 'tot allò que pugui necessitar' per sumar esforços en aquesta lluita.


Carles Brugarolas

Això exigeix un gran pacte que hem d'establir en benefici de tothom i que exigeix que totes les peces estiguin aliniades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.