Niubò es mostra optimista sobre el futur de les seleccions catalanes tot i els 'fets de Fresno'


  • Comparteix:

El secretari general de l'esport ha participat en una xerrada de les JERC a la Casa de Cultura

El secretari general de l'esport ha participat en una xerrada de les JERC a la Casa de Cultura

La decepció de Fresno no impossibilita que, en el futur, les seleccions catalanes puguin participar en campionats esportius internacionals. Aquesta és una de les conclusions de la xerrada que ha ofert aquest dijous el secretari general de l'Esport del govern català, Rafel Niubò, en un acte organitzat per les JERC. Segons Niubò, Fresno només és una primera passa pel reconeixement oficial de Catalunya a nivell internacional.

Sota el títol de 'Fresno: present i futur de les seleccions catalanes', el gerent de la Federació Catalana de Patinatge, Joaquim Pastor, que ha substituït a darrera hora al seu president, Ramon Basiana i el secretari general de l'esport de la Generalitat, Rafel Niubò, han debatut sobre els 'fets de Fresno' i el futur de les seleccions esportives catalanes.

El punt de partida l'ha posat, amb un encès discurs catalanista, el periodista santcugatenc Víctor Alexandre, que ha titllat d'agressió a Catalunya tot el que va passar a Fresno. Alexandre ha qualificat d'intolerables les pressions polítiques a les que es van veure sotmesos els que havien de decidir l'ingrés, o no, de Catalunya com a membre de ple dret de la Federació Internacional de Patinatge. Alexandre ha afegit que quan hi hagi seleccions catalanes, els catalans s'hauran de definir, i això serà positiu. L'escoltem.

Víctor Alexandre

El dia que tinguem seleccions catalanes, entendrem moltes coses perquè obligaran els catalans a definir-se


De la seva banda, el secretari d'esport de la Generalitat, Rafel Niubò, ha manifestat el seu desencís per les contínues disputes entre els propis partits polítics catalans després de l'assemblea de Fresno. Niubò, però, ha afegit que la situació de la qual es parteix és bona, amb el pacte dels tres partits del govern, més el suport de CiU i el de les diferents federacions esportives catalanes.

En aquest sentit, el secretari general de l'esport es mostra optimista perquè mai s'havia arribat tan lluny i assegura que ara és l'hora de passar a l'ofensiva. L'escoltem.

Rafel Niubó

Amb el treball de la federació de patinatge s'ha demostrat que tot és possible i que hem passat a l'ofensiva, cosa que no havia passat mai


Finalment, el gerent de la Federació Catalana de Patinatge (FCP), Joaquim Pastor, s'ha mostrat molt prudent pel que fa a la resolució que pugui prendre el Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS) sobre el recurs presentat per federació catalana arrel dels 'fets de Fresno'. Escoltem Joaquim Pastor.

Joaquim Pastor

El recurs es basa en les irregularitats que es van cometre a Fresno però ens mantenim a l'expectativa, deixant als juristes fer la seva feina


En aquest sentit, no ha volgut avançar cap línia estratègica del recurs i, a l'igual que Niubó, prefereix mantenir-se treballant a l'ombra. La discreció, creuen, és una de les seves obligacions per tal de no donar pistes als contraris al reconeixement de les seleccions catalanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.