Treball en temps de confinament: l'ajuda que no pot parar

Càritas i Creu Roja intensifiquen la seva tasca per arribar a tothom, tot i el confinament


Temes relacionats

Treball en temps de confinament: seguretat i protecció a peu de carrer (10/abr/20)

Treball en temps de confinament: l'Ajuntament no s'atura ( 3/abr/20)


  • Comparteix:

L'impacte de la crisi del coronavirus es fa notar en moltes famílies santcugatenques. La reducció d'ingressos ha fet agreujar situacions ja existents o han portat nous usuaris a entitats com Càritas i Creu Roja. Aquestes entitats socials treballen aquests dies condicionats per les restriccions, davant les quals han hagut d'adaptar-se i revisar la seva atenció per continuar prestant un servei que es fa essencial aquests dies.

El recer de Càritas està tancat. Creu Roja no presta el servei de reforç escolar. Són dos exemples de com les mesures per evitar contagis afecten el dia a dia d'aquestes entitats, que lluny de rebaixar l'activitat, l'han incrementat per donar resposta a les necessitats actuals.

Els voluntaris segueixen distribuint menjar o productes d'higiene perquè ningú quedi desatès. Només ha canviat la manera de fer-ho en un moment on totes dues entitats veuen com famílies que havien deixat de ser usuàries tornen al seu servei i en venen de noves obligades per la situació econòmica, com ha explicat l'educadora social de Càritas Sant Cugat Maria Lozano.

Ni Creu Roja, ni Càritas, que tenen una acció principalment presencial, s'aturen aquests dies. Cugat Mèdia els ha acompanyat en un reportatge que forma part d'un cicle per mostrar com treballen aquests dies serveis i col·lectius vitals i essencials com són els serveis socials, el manteniment de la ciutat, les farmàcies, els supermercats i els cossos de seguretat.


Maria Lozano

Estem atenent famílies que feia molt temps que havien deixat de venir o famílies que és la primera vegada que s'hi adrecen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.