Protegir la ciutadania i blindar Promusa, propostes de Junts en matèria d'habitatge davant la crisi del coronavirus

El grup municipal ha fet arribar al govern un nou paquet de mesures per afrontar les conseqüències socials i econòmiques de la Covid-19


Temes relacionats

Llum verda del ple perquè Sant Cugat mobilitzi més de set milions per fer front a la crisi del coronavirus (20/abr/20)


  • Comparteix:

Els regidors de Junts Sandra Casat, Carmela Fortuny i Joan Puigdomènech, en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Els regidors de Junts Sandra Casat, Carmela Fortuny i Joan Puigdomènech, en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Junts per Sant Cugat vol que l'Ajuntament garanteixi la protecció del dret a l'habitatge per a aquelles persones que estan patint dificultats econòmiques derivades de la crisi del coronavirus. El grup municipal ha fet arribar un nou plec de propostes al govern municipal on es presenten iniciatives com 'augmentar els topalls que defineixen el concepte de vulnerabilitat', sobretot tenint en compte els preus elevats del lloguer presents a Sant Cugat. A través d'aquesta definició, es podrà prestar ajuda a aquelles persones i famílies que realment ho necessitin.

Per fer-ho possible, Junts vol que es reforci l'oficina d'habitatge de Sant Cugat perquè pugui donar resposta a les eventuals peticions. El grup també vol que es blindi, això sí, l'empresa pública d'habitatge, Promusa. Així, es proposa una inversió directa per part del consistori per garantir la viabilitat de Promusa, així com 'presentar ràpidament l'horitzó de construcció d'habitatge protegit públic', el qual consideren que es veurà afectat per 'l'efecte de l'atur econòmic'.

Junts va més enllà de l'espectre públic. L'agrupació considera que 'la iniciativa privada pot contribuir a superar les dificultats en matèria d'habitatge'. Per això Junts proposa un treball conjunt entre tots els agents privats. A més, es posa sobre la taula la possibilitat de condonar lloguers per part dels propietaris, estimulat amb possibles compensacions parcials per part de l'administració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.