La crisi de la Covid-19 i les conseqüències del Gloria marquen l'última modificació pressupostària de l'EMD

La primera Junta de Veïns de Valldoreix telemàtica de la història ha donat llum verda als canvis als comptes de l'entitat descentralitzada


Temes relacionats

Llum verda del ple perquè Sant Cugat mobilitzi més de set milions per fer front a la crisi del coronavirus (20/abr/20)

L'EMD de Valldoreix resoldrà consultes urbanístiques de la ciutadania a través de videoconferència ( 9/abr/20)

L'EMD rebrà 10.000 euros del Fons de Cooperació Local de Catalunya per afrontar els efectes de la Covid-19 ( 5/abr/20)


  • Comparteix:

Valldoreix ha celebrat la primera junta telemàtica de la història de la vila / Foto: EMD Valldoreix

Valldoreix ha celebrat la primera junta telemàtica de la història de la vila / Foto: EMD Valldoreix

L'EMD de Valldoreix destina més de 20.000 euros per fer front a les conseqüències del coronavirus a la vila. La Junta de Veïns extraordinària d'aquest dilluns, la primera telemàtica de la història, ha donat llum verda a destinar 10.000 euros per donar suport al comerç del territori, 6.000 per adquirir material de protecció per a la Covid-19 i 4.480 euros per adaptar l'administració al teletreball, amb l'adquisició d'ordinadors i programari. Tot plegat ha estat possible amb l'aprovació d'una modificació pressupostària que ha rebut els vots favorables de Junts per Valldoreix - Sant Cugat, el PSC i la CUP-PC i les abstencions d'ERC-MES i Cs.

A banda d'aquesta injecció econòmica, la modificació pressupostària recollia també punts per pal·liar els efectes del temporal Gloria a Valldoreix. Així, s'ha reforçat el servei de jardineria amb un suplement de 16.171 euros. També s'han avançat els diners (28.482) per pagar una nova marquesina que va quedar feta malbé per la caiguda d'un arbre, tot i que es tracta d'una despesa que afronta una asseguradora privada i, per tant, l'import tornarà a les arques públiques.

En total la modificació pressupostària ha suposat un increment de 126.036 euros en els comptes de l'any passat. Els canvis també inclouen una subvenció de mil euros per al col·lectiu d'artesans de Valldoreix i el pagament de les obres dels nous lavabos de l'escola Ferran i Clua (11.000 euros) i de la Nau de Cultura (1.756), aquestes últimes sorgides dels pressupostos participatius de la vila.

Torna el debat d'Eventing Sports
A banda de la modificació pressupostària, la sessió plenària també ha servit per posar sobre la taula la desestimació del recurs que l'EMD va interposar sobre la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·lava la modificació signada entre l'administració i Eventing Sports per a la gestió del Complex Esportiu de Valldoreix. El TSJC va determinar que aquell acord 'afavoria l'interès privat per sobre del públic'.

Amb la desestimació del recurs, el govern de Valldoreix estava obligat a fer passar per la Junta de Veïns la decisió del jutge. Tot i això, els vocals de l'oposició no han compartit que aquest punt s'hagués d'incloure en un plenari extraordinari motivat per la crisi del coronavirus.

El decret no ha rebut prou suport com per ratificar-se, ja que tota l'oposició hi ha votat en contra. Els vocals han lamentat que 'la feina no s'ha fet bé' des de l'administració i que dues sentències així ho certifiquen. Ara els serveis jurídics de l'EMD hauran de determinar les següents passes a seguir.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.