Acció socio-comunitària i redisseny de l'espai públic, propostes dels comuns per fer front a la crisi

Sant Cugat en Comú ha lliurat al govern un document amb propostes de recuperació social i econòmica

Membres de Sant Cugat en Comú, en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat el 4/mai/20 per Sergio Morales

Sant Cugat en Comú ha lliurat al govern municipal un document per fer front a la desescalada del confinament que recull un pla de recuperació econòmica, social i ambiental. Els comuns consideren que el confinament ha evidenciat les desigualtats de la ciutat i, per això proposen mesures d''acció socio-comunitària que posi l'accent en l'educació', amb un treball conjunt entre escoles, biblioteques i altres serveis i equipaments. Tot plegat s'hauria d'assolir amb una col·laboració entre el sector cultural, entitats, administració i ciutadania.

La confluència també proposa treballar un 'escut social local' perquè 'ningú no es quedi enrere'. Un paquet de propostes per combatre la 'solitud no volguda, prevenir situacions de risc de les persones grans' i posar en marxa un sistema de mediació entre llogaters i propietaris per facilitar el pagament de les mensualitats.

Els comuns volen posar sobre la taula com ha de ser la 'nova normalitat'. Consideren que amb la desescalada cal 'redissenyar l'espai públic' i, per això, proposen 'mesures d'urbanisme tàctic (només amb pintura) que permetin ampliar voreres als carrers més transitats i que donin més protagonisme a la bicicleta, així com al transport públic. El coordinador de la formació, Ramon Gutiérrez, creu que la situació actual és una oportunitat perquè 'la ciutat es posicioni en una idea de transició cap a una ciutat ecològicament sostenible'.

L'agrupació aposta perquè l'administració allargui la mà a les pimes, autònoms i a l'economia social per contribuir a la recuperació econòmica. Per aconseguir-ho aposten per estudiar 'la implementació d'ajuts socials a partir d'una moneda local i crear un 'fons públic local'.


DECLARACIONS

Ramon Gutiérrez

És important que la ciutat es posicioni en una idea de transició cap a una idea de ciutat ecològicament sostenible. Creiem que tenim una oportunitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio