L'exalcaldessa Carmela Fortuny reacciona a l'informe de la Sindicatura de Comptes sobre el FNP

Fortuny reclama no deixar escapar de Sant Cugat el Festival Nacional de Poesia


Temes relacionats

La Sindicatura de Comptes detecta subvencions irregulars per al Festival Nacional de Poesia ( 6/mai/20)


  • Comparteix:

La portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny / Foto: Localpres

La portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny / Foto: Localpres

La portaveu de Junts per Sant Cugat i exalcaldessa, Carmela Fortuny, respon a l'informe de la Sindicatura de Comptes en el qual detecta irregularitats en les despeses del Festival Nacional de Poesia (FNP) del 2018. Fortuny argumenta que mentre ha estat alcaldessa sempre ha confiat 'en les garanties jurídiques que ofereixen els ajuntaments i els funcionaris a qui pertoca la correcció de la gestió administrativa' i assenyala que 'caldrà determinar quines mancances té el procediment'.

Amb aquesta diagnosi, que ha fet pública a través d'un comunicat, la portaveu de Junts vol que es garanteixi la continuïtat del FNP. 'El que no pot ser, de cap manera, és que es deixi perdre aquest festival que tants ens significa com a ciutat orientada a la cultura', defensa.

El grup municipal de Junts, en un comunicat, defensa que el FNP és una iniciativa coorganitzada per l'Ajuntament i per la Institució de les Lletres Catalanes i que cadascuna d'aquestes institucions assumia les seves despeses. Sobre el fet que no hi havia conveni entre les dues parts, Junts recorda que aquest document es va començar a gestar a finals de 2018, però per qüestions burocràtiques no es va poder signar fins al març de 2019. El grup explica que els signants de l'acord van ser el tinent d'alcaldia Eloi Rovira (de qui depenia la regidoria de Cultura) i el director de la ILC, Joan Elies Adell.

El festival va néixer l'any 2000 i l'any 2012 va esdevenir Festival Nacional.

Irregularitats en les subvencions
La Sindicatura de Comptes de Catalunya veu irregularitats en les despeses del Festival Nacional de Poesia del 2018. Així ho assegura l'organisme en un informe, al qual considera que es tracta de subvencions directes atorgades a l'Ajuntament de Sant Cugat sense seguir la normativa vigent. De fet, en destaca, que aquest esdeveniment coorganitzat per la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i Sant Cugat s'ha desenvolupat fins al 2019 sense cap conveni signat.

La Sindicatura hi detalla que el cost del festival va ser de 33.391 euros, principalment destinats als honoraris dels poetes i abonats directament per la Institució de les Lletres Catalanes d'acord amb les tarifes aprovades per la Junta de Govern del 2013. També s'inclouen altres despeses de sonorització i il·luminació, el reportatge fotogràfic i el llibret del programa.

A més, en destaca altres despeses com els honoraris de direcció de la Nit de Poesia del festival, de 1.000 euros, que no havien estat aprovats per la Junta de Govern de la ILC.


Carmela Fortuny

Sempre he confiat en les garanties jurídiques que ofereixen en les garanties jurídiques dels ajuntaments i ens els funcionaris. Cal determinar quines mancances té el procediment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.