Fortuny lamenta que l'actual govern de Sant Cugat 'posi l'esforç en destruir' i defensa la seva gestió

L'exalcaldessa assegura que la contractació del servei de grua ha seguit 'una llarga cadena d'informes tècnics i validacions'


Temes relacionats

El govern de Sant Cugat entrega a la Fiscalia documentació sobre la prestació del servei de grua municipal (13/mai/20)


  • Comparteix:

Carmela Fortuny en una imatge d'arxiu al ple municipal de Sant Cugat / Foto: Localpres

Carmela Fortuny en una imatge d'arxiu al ple municipal de Sant Cugat / Foto: Localpres

L'exalcaldessa i actual portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha defensat la gestió del seu partit mentre eren al govern i ha assegurat que totes les contractacions, en referència a les possibles irregularitats en la prestació del servei de la grua municipal, van seguir 'una llarga cadena d'informes tècnics i validacions jurídiques i financeres'. Fortuny lamenta que el tripartit de l'actual executiu estigui fent 'un esforç ingent per destruir' i per 'embrutar l'anterior govern' i recorda que la valoració dels serveis municipals i la satisfacció de viure a Sant Cugat és molt alta, 'i això és perquè les coses s'han fet bé'.

La portaveu del principal grup de l'oposició afirma que 'hagués fet el mateix' si hagués detectat en la documentació possibles indicis d'irregularitats, posant-ho 'en coneixement de les autoritats competents'. Això sí, defensa que els polítics són els que prenen decisions i que, després, hi ha un equip tècnic que treballa per dur-les a terme. Segons Fortuny, el govern actual 'posa en qüestió' aquestes figures, la secretaria general i la intervenció de l'Ajuntament, que fiscalitzen i 'són la garantia i control que les coses es fan com cal'.

Fortuny posa d'exemple, en el cas del servei de recollida de vehicles, que la part política pot prendre la decisió de municipalitzar-lo o externalitzar-lo, però que per fer-la possible cal que passi pels òrgans fiscalitzadors i les validacions tècniques. Explica que quan un concurs caduca o queda desert, el servei s'ha de continuar prestant mentre no es torna a licitar i assegura que 'segur que hi ha un motiu tècnic de pes per motivar l'endarreriment en la contractació del servei de grua'. Defensa que els reconeixements de deute 'no són il·legals', sinó que són 'un acte justament de transparència' que la llei preveu, com a fórmula quan es tracta de factures que no s'han pogut tramitar per via ordinària.


Carmela Fortuny

La política és molt més que fer de gestor. Més enllà d'això és treballar per millorar la vida dels veïns i veïnes, i això s'hauria de fer construint, també amb la col·laboració de l'oposició. I no entenem aquest esforç ingent que està fent el tripartit del govern per destruir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.