La regulació de la Zona de Baixes Emissions a Sant Cugat, a debat del ple municipal

La sessió serà presencial i es podrà seguir en directe per Cugat Mèdia


Temes relacionats

L'Ajuntament destinarà 1'4 milions d'euros del romanent a reactivar una quarantena d'obres i projectes (17/mai/20)

Sant Cugat posarà en marxa la Zona de Baixes Emissions entre juliol i setembre (15/mai/20)

L'audiència pública torna telemàticament al ple de maig (12/mai/20)


  • Comparteix:

El ple de Sant Cugat es pot seguir en directe a Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia

El ple de Sant Cugat es pot seguir en directe a Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat es prepara ja per dotar-se d'una ordenança que reguli la Zona de Baixes Emissions. El ple municipal ha d'aprovar aquest dilluns de manera inicial aquesta normativa amb l'objectiu que entri en vigor aquest mateix any. La sessió plenària, que torna a ser presencial, també porta a debat la creació de tres comissions informatives especials per abordar la lluita contra les conseqüències socials i econòmiques del coronavirus, a més de diferents modificacions pressupostàries per tirar endavant projectes de la ciutat. El ple començarà a les quatre de la tarda i es pot seguir a través en directe a Cugat.cat i a Facebook. L'audiència pública ha quedat restringida i es donarà resposta a les preguntes que els ciutadans han fet arribar de manera telemàtica.

CONSULTA AQUÍ L'ORDRE DEL DIA DEL PLE

L'equip de govern porta a la sessió diferents mesures, entre elles la creació de tres comissions informatives de caràcter especial per tractar temes relacionats amb la crisi del COVID-19.

A més, proposa dues modificacions pressupostàries per amortitzar en 4 milions d'euros prèstecs bancaris de l'Ajuntament, atorgar una subvenció a monitors d'infants amb discapacitat i reprendre obres aturades i projectes.

De la mateixa manera, també busca l'autorització d'una operació de crèdit de 4 milions d'euros per a Promusa, per tirar endavant les obres d'habitatge de protecció oficial del carrer de Jeroni de Pujades, on hi ha projectats 60 habitatges.

Un dels punts més destacats de la sessió plenària és l'aprovació inicial de l'ordenança municipal de les Zones de Baixes Emissions de Sant Cugat, que no va poder entrar en funcionament l'1 de gener passat i que s'ha elaborat a partir d'un procés participatiu.

Respecte a les propostes d'Urbanisme, la més significativa és l'inici dels tràmits per a la implantació d'una nova benzinera a Sant Cugat.

També està prevista l'aprovació del Pla de Prevenció d'Incendis Forestals 2020-2025 i l'acord per a la pròrroga del conveni amb la Diputació per a la restauració del Monestir.

MOCIONS I DECLARACIONS INSTITUCIONALS

- Moció institucional, en nom de la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat del Vallès, perquè les ajudes econòmiques que s’ofereixen a les persones amb pocs recursos estiguin exemptes de tributar en la renda de les persones físiques (IRPF).

- Moció institucional davant la pandèmia internacional de la COVID-19.

- Declaració institucional per a la commemoració del Dia Internacional de les Dones.

- Declaració institucional del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament contra la violència a la frontera entre Grècia i Turquia.

MOCIONS DE GRUPS MUNICIPALS

- Moció de Cs per a la millora de les zones provisionals d’aparcament de l’HGC a Can Cabassa i la seva adequació a la crisi sanitària de la COVID-19.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.