Injecció econòmica per tirar endavant una promoció pública d'habitatge a Can Mates

El ple ha donat llum verda perquè Promusa demani un crèdit de quatre milions que permetrà seguir amb els treballs per 60 pisos de protecció oficial


Temes relacionats

El 2021 portarà a Sant Cugat 60 pisos de protecció oficial d'alta eficiència energètica (11/feb/19)


  • Comparteix:

El solar on s'ubicaran els pisos es troba darrere del CAP Can Mates / Foto: Cugat Mèdia

El solar on s'ubicaran els pisos es troba darrere del CAP Can Mates / Foto: Cugat Mèdia

La promoció de 60 habitatges de protecció oficial al carrer de Jeroni de Pujades amb avinguda del Puig de Rimila, darrera del CAP Can Mates, continua endavant per ser una realitat l'any que ve. Al ple municipal d'aquest dilluns s'ha donat llum verda perquè l'empresa pública d'habitatge, Promusa, demani un crèdit a llarg termini de quatre milions d'euros a l'Institut Català de l'Habitatge, que permetrà seguir amb els treballs. L'acció ha rebut els vots favorables de tots els grups municipals tret de Cs, que s'han abstingut.

ESCOLTA-HO



Els habitatges es construiran amb una estructura de fusta, dotant-los de la màxima qualificació energètica (A). És un sistema que, de moment, s'ha utilitzat en pocs edificis a l'Estat espanyol i que s'ha d'anar implantant en els propers anys. De fet, aquestes innovacions estructurals també han permès reduir el termini d'obres, que està previst que acabin l'any vinent. El mètode de construcció també és més sostenible i eficient i produeix menys residus.

La promoció, que forma part del Pla d'Acció de Promusa que preveu construir més de 1.000 pisos de lloguer protegit fins al 2030, es farà en dos edificis que comptaran amb plaques fotovoltaiques per generar electricitat, sistema de reciclatge d'aigües grises i altres elements de bioclimatisme, a més de màquines aerotèrmiques per a la calefacció i l'aigua calenta. La inversió és de 5,4 milions d'euros i el projecte està ara en fase de licitació.

Els 60 habitatges seran de dues i tres habitacions i tindran al voltant dels 60 i 70 metres quadrats. També hi haurà una planta soterrada amb 60 aparcaments i 60 trasters.

Imatge del projecte / Foto: Ajuntament
Imatge del projecte / Foto: Ajuntament



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.