El futur de l'avinguda Baixador, la seguretat a la carretera de Rubí i els nius de cotorres, a l'audiència pública telemàtica

A causa de la Covid-19, és la primera vegada que un ple ordinari prohibeix l'entrada de públic


Temes relacionats

L'Ajuntament justifica que els nius de cotorres es van retirar per 'seguretat i soroll' ( 8/jul/19)

Les obres de l'avinguda del Baixador de Valldoreix començaran el 2020 ( 1/feb/18)


  • Comparteix:

Una imatge d'arxiu de l'avinguda Baixador / Foto: Google Maps

Una imatge d'arxiu de l'avinguda Baixador / Foto: Google Maps

L'audiència pública del ple ordinari de maig ha estat singular. És la primera vegada que les preguntes de la ciutadania s'han fet arribar exclusivament per escrit a l'equip de govern. Tot plegat ha estat una mesura per garantir la seguretat en el context de la pandèmia de la Covid-19. L'estat de les obres de l'avinguda Baixador, la seguretat per als vianants a la carretera de Rubí i el soroll que ocasionen les cotorres són els temes que s'hi han abordat.

ESCOLTA-HO

Avinguda Baixador
El veí Sergi López (00') ha preguntat en quin punt es troba el projecte d'urbanització de l'avinguda Baixador. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha explicat que està 'pràcticament tancat'. Es traduirà en una 'gran rambla' on es donarà prioritat als vianants. Duch ha avançat que en les properes setmanes es convocarà el veïnat per posar sobre la taula detalls com quina part dels 4,8 milions del pressupost d'aquests treballs assumiran els veïns i quina l'administració. També es donaran detalls del calendari d'obres. El republicà ha demanat disculpes pel retard a l'hora d'oferir novetats sobre aquesta situació.

Duch també ha anunciat la creació d'una nova entitat en aquesta zona, l'Associació de Veïns de l'avinguda Baixador.

Urbanització a l'entorn del pont de B30 a la carretera de Rubí
Xavier Cacho (3'15'') ha preguntat quines mesures prendrà el govern per millorar la seguretat per als vianants a la carretera de Rubí, al pas per sota del pont de la B30. Assegura que en franges horàries de poca llum la gent hi passa amb llanternes i que això és perillós. El tinent d'alcaldia Duch ha assegurat que el govern comparteix el neguit. Ha explicat que aquesta zona està sota l'empara de l'urbanització de Can Sant Joan, que es fa per fases i que gestiona l'Incasol. Ara per ara, estant pendents del ministeri de Foment per acordar com es millora aquesta zona. Després d'uns inconvenients tècnics que ja estan resolts, ara falta un informe favorable del ministeri per fer l'urbanització.

Nius de cotorres
Maria José Galofré (5'50'') s'ha queixat del soroll de les cotorres a l'entorn de l'avinguda de Gràcia. La regidora de Medi Ambient, Alba Gordó, ha explicat que s'estan buscant vies per controlar la població de cotorres. L'any passat es van retirar gairebé 40 nius a la zona, però Gordó explica que això no va tenir cap impacte en la situació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.