L'Ajuntament de Sant Cugat estudiarà com recuperar els diners del 'Cas Palau'

El ple municipal ha aprovat una moció que exigeix responsabilitats polítiques i econòmiques


Temes relacionats

El govern i els grups municipals reaccionen a la sentència del 'cas Palau' ( 2/mai/20)

El Suprem ratifica la sentència del 'cas Palau': CDC va rebre diners per l'adjudicació del PAV3 de Sant Cugat a través de Ferrovial (30/abr/20)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del PAV3 / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del PAV3 / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament estudiarà la sentència del 'cas Palau' per avaluar fórmules per recuperar els possibles sobrecostos en l'adjudicació de l'obra del PAV3 de la Rambla del Celler, així com altres adjudicacions d'obra pública. De la mateixa manera, posarà en marxa una auditoria o un estudi intern per analitzar els expedients relatius al contracte i execució d'aquest equipament i les obres complementàries. Així ho ha aprovat aquest dilluns el ple municipal amb una moció d'urgència, amb la qual també s'exigeix l'assumpció de responsabilitats polítiques de tots els regidors de CDC del període afectat fins al 2009 i la seva dimissió en cas que estiguin ocupants responsabilitats en l'actualitat. La moció ha estat aprovada amb els vots de tots els grups, tret de Junts per Sant Cugat.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Disculpes, assumpció de responsabilitats i el retorn dels diners. Aquesta és la intenció dels grups proposants de la moció, que també exigeix a les formacions hereves de CDC, el PDeCAT i Junts per Catalunya, que assumeixin les responsabilitats econòmiques que se'n deriven de la sentència amb el retorn dels 167.040,76 euros de la comissió per l'obra del PAV3.

A més, el text rebutja i condemna la corrupció en totes les seves formes i reitera el compromís de lluitar contra aquesta en tots els àmbits de la vida pública.

El debat de la moció
CUP-PC
La regidora de la CUP-PC i tinenta d'alcaldia de Transparència, Lourdes Llorente, ha carregat contra CDC. Llorente ha recordat que la sentència alerta sobre 'licitacions que venien viciades' i, és per això, que ha insistit en conèixer els responsables i demanar responsabilitats i dimissions.

De la mateixa manera, ha demanat a Junts que no posi 'els treballadors com a escut protector' i els ha advertit que 'saben més del que han explicat a la ciutadania'.

PSC
El portaveu del PSC, Pere Soler, ha exigit el retorn de la quantitat de la comissió i responsabilitats polítiques davant un cas que perjudica el nom del municipi. Per Soler, el 'cas Palau' és un exemple més de la mala pràctica i la corrupció de CDC.

Per això, ha lamentat que Junts tiri 'pilotes fora' en aquesta qüestió en comptes de demanar disculpes.

ERC-MES
'Cal aclarir i resoldre', ha defensat el portaveu d'ERC-MES, Francesc Duch, qui ha asseguretat estar cansat que es vinculi el municipi amb corrupció. Per això, ha reclamat responsabilitats polítiques i econòmiques amb la dimissió d'aquells membres de CDC que tenen càrrecs actualment i el retorn dels diners per la via judicial.

De fet, ha lamentat que la llavors alcaldessa, Mercè Conesa, no ho fes en el seu moment, així com la utilització dels actuals regidors de Junts per 'blanquejar la imatge d'un partit corrupte'.

Cs
El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, ha lamentat la poca acció dels representants polítics de l'època davant la gestió 'irregular' de CDC. En aquest sentit, ha recordat que s'han perdut diners dels contibuents i ha exposat tots els casos que posen en entredit la gestió de l'Ajuntament de Sant Cugat.

Junts per Sant Cugat
La portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha estat l'encarregada de recollir els retrets de la resta de partits. Fortuny ha condemnat la corrupció i ha recordat que CDC, i grups municipals posteriors, ha governat aquests anys amb altres formacions com el PP, ERC i el PSC.

En aquest sentit, ha defensat l'acció de l'Ajuntament i una gestió avalada pels tècnics i la intervenció del consistori. Per això, ha dit, cap membre de la corporació local, ni tècnic ni polític, ha estat investigat, encausat o condemnat per aquest cas, ja que la sentència recull que la licitació va ser correcte.

'Volen fer de jutges', ha retret Fortuny a l'equip de govern, a qui ha acusat 'd'injuries i de calumnies', d''embrutar per un simple interès electoral' i de 'desviar l'atenció de la manca de projecte i gestió'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.