El govern espanyol pacta amb Cs una nova pròrroga de l'estat d'alarma de només 15 dies

La nova pròrroga allargaria l'estat d'alarma, de moment, fins al 7 de juny


Temes relacionats

Sant Cugat podria passar a la fase 1 del desconfinament dilluns vinent (18/mai/20)

Les mascaretes seran obligatòries als espais tancats i a la via pública 'si no es pot garantir' la distància mínima (18/mai/20)


  • Comparteix:

Pedro Sánchez i Inés Arrimadas / Foto: ACN

Pedro Sánchez i Inés Arrimadas / Foto: ACN

El govern espanyol i Cs han assolit un acord perquè la formació taronja doni suport a una pròrroga de l'estat d'alarma que només serà de 15 dies. Així, l'executiu rectifica i la nova pròrroga aniria del 24 de maig al 7 de juny, enlloc de durar un mes. A canvi dels 10 vots de Cs, l'executiu espanyol es compromet a analitzar les mesures i possibles reformes legislatives necessàries per garantir una 'sortida ordenada' sense necessitat de recórrer a un altre estat d'alarma. El partit d'Inés Arrimadas ha celebrat que fruit d'aquest acord ha aconseguit 'aïllar les demandes dels nacionalistes', en referència al possible pacte entre l'executiu de Sánchez i ERC.

Sánchez també es compromet a augmentar un mes (de tres a quatre) el termini per ingressar impostos per part dels contribuents, sense que això impliqui interessos de demora. El govern espanyol també ha assolit el compromís d'agilitzar el pagament de prestacions pels ERTO o desocupació per part dels que encara no els han cobrat i a fer-los efectius com a màxim al mes de juny.

A més, el govern espanyol 'analitzarà' la possibilitat d'ampliar més enllà de la vigència de l'estat d'alarma la prestació extraordinària per cessament d'activitat dels autònoms i la conseqüent exempció de les quotes a la Seguretat Social mentre rebin la prestació.

També es compromet a impulsat que el mes de juliol del 2020 sigui hàbil al Congrés dels Diputats per 'agilitzar la tasca parlamentària i recuperar part de l'endarreriment provocat per la Covid-19'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.