L'EMD es conjura per donar més protagonisme a la bicicleta en la mobilitat de Valldoreix

Els ciclistes tindran prioritat en bona part de l'avinguda de Ramon Escayola


Temes relacionats

Així serà l'ordenança d'una zona de baixes emissions a Sant Cugat (18/mai/20)

L'Ajuntament de Sant Cugat estudiarà com recuperar els diners del 'Cas Palau' (18/mai/20)


  • Comparteix:

Valldoreix vol connectar la seva xarxa ciclable amb la de Sant Cugat / Foto: Google Maps

Valldoreix vol connectar la seva xarxa ciclable amb la de Sant Cugat / Foto: Google Maps

Valldoreix vol potenciar l'ús de la bicicleta a la vila. L'EMD ha donat llum verda a una moció per realitzar un mapa de la possible xarxa ciclable del territori. El text també permetrà convertir en zona 30 (amb prioritat per a les bicis) el tram de l'avinguda de Ramon Escayola entre la plaça dels Ocells i el carrer de Joan Borràs, per assolir la connexió amb els carrils bici de Sant Cugat. El text ha rebut el suport de tots els grups, tret de Cs, que s'ha abstingut.

La nova zona 30 de Valldoreix

La idea de la iniciativa és resoldre 'un assumpte pendent a la vila', tal com ha dit el portaveu de la CUP-PC Ferran Margineda. El cupaire creu que, malgrat la crisi de la Covid-19, també s'ha de fer front 'a la crisi climàtica' i, per tant, cal fer 'passes en positiu' i actuar de forma immediata'.

L'únic vot no favorable ha estat l'abstenció de Cs. La portaveu del grup, Anna Cano, ha argumentat el sentit del seu vot en què cal 'un estudi de la mobilitat' general per a tota la ciutat. 'Si no, les mesures seran parcials', alerta. Marginera ha recordat que ja s'està treballant aquest pla i que aquesta iniciativa posa el focus en quelcom concret, en referència al mapa.

La moció també insta l'administració descentralitzada a dotar-se dels recursos econòmics per mantenir la xarxa existent i per instal·la 'eco-comptadors' per tenir dades estadístiques de l'ús de la bici. L'EMD engegarà una campanya de sensibilització al respecte de la zona 30 per garantir la seguretat dels ciclistes.

Més mocions
La sessió plenària de l'entitat descentralitzada ha tingut una rèplica del debat que es va produir al ple municipal de dilluns a l'Ajuntament de Sant Cugat per 'condemnar la corrupció'. El resultat ha estat el mateix: el text, signat per la CUP-PC, ERC-MES, el PSC, Cs i la CUP-PC ha rebut llum verda malgrat la negativa de Junts per Sant Cugat.

L'oposició també ha fet força per reclamar un major seguiment del compliment de les mocions aprovades a través de les taules de treball, amb participació de tots els grups. L'objectiu del text, presentat pel PSC, és fer pinya per fer front a les conseqüències de la Covid-19. La mesura ha rebut el vistiplau de tots els grups de l'oposició, mentre que els quatre regidors del govern han votat en contra.

Modificació pressupost
El govern ha aconseguit tirar endavant una modificació pressupostària que conté la despesa (17.678 euros) per instal·lar una pantalla de leds a Can Cadena per oferir informació. ERC-MES, el PSC i la CUP-PC han votat en contra pel cost d'aquesta intervenció. La vocal de Cs, Anna Cano, ha ofert una abstenció que ha resultat suficient per tirar endavant la modificació.


Ferran Margineda

La mobilitat sostenible segueix sent un dels aspectes pendents a Valldoreix. Ara hem de fer front a la crisi climàtica, els efectes de la qual poden ser més devastadors que els de l'actual pandèmia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.