L'Associació de Veïns de Sol i Aire demana que els grups metropolitans s'oposin al PEPNat

Junts ja ha avançat que votarà en contra del pla perquè no reconeix la tasca de preservació i autoprotecció del veïnat de Sol i Aire


Temes relacionats

Sol i Aire guanya temps perquè el nou PGM de Collserola garanteixi la legalitat del barri (25/feb/20)


  • Comparteix:

El barri de Sol i Aire es troba al bell mig de Collserola / Foto: Lluís Llebot - Cugat Mèdia

El barri de Sol i Aire es troba al bell mig de Collserola / Foto: Lluís Llebot - Cugat Mèdia

L'Associació de Veïns de Sol i Aire ha demanat a tots els grups metropolitans que s'oposin al nou Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge de Collserola (PEPNat), que passarà aquest dijous pel ple de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Consideren que el document no reconeix la tasca d'autoprotecció i preservació del medi natural que fa el veïnat de la zona. Junts per Catalunya ja ha anunciat que votarà en contra del pla. El regidor de Junts per Sant Cugat Joan Puigdomènech, representant metropolità, lamenta que el document insisteixi en la necessitat de fer fora els habitants de la zona, que es troba dins d'un Espai de Regulació Especial (ERE).

En un escrit al qual ha pogut tenir accés Cugat Mèdia, els veïns alerten que al text original del PEPNat es parlava de 'l'extinció' de la urbanització. És una consideració que ja no apareix, després que a instàncies de l'Ajuntament de Sant Cugat s'aconseguís ajornar l'aprovació del document. Els veïns, però, encara no estan satisfets, ja que consideren que es 'manté la mateixa idea de fer desaparèixer el barri com a única alternativa a considerar'. Des de l'Associació de Veïns s'apunta que el pla posa en perill els habitatges i 'la perdurabilitat' del barri.

Puigdomènech considera que 'mentre hi hagi gent vivint de manera permanent amb una actitud de cuidar el parc, és correcte intentar mantenir-los pel bé de l'espai'. El regidor afegeix que 'és un mantra dir que el barri ha de desaparèixer'.

En tractar-se de sòl no urbanitzable, les cases que hi ha a Sol i Aire no es poden ampliar ni se'n poden construir més. Ara bé, mentre els veïns treballin per a la protecció de l'entorn, no aniran a terra. El futur de Sol i Aire dependrà del que acordin els mateixos veïns amb el consistori.


Joan Puigdomenech

Mentre hi hagi gent vivint de manera permanent amb actitud de cuidar el parc, és correcte intentar manternir-los allà pel bé del parc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.