El veïnat de Sol i Aire creu que l'aprovació del PEPNat posa en entredit el futur del barri

El ple de l'AMB ha donat llum verda al pla malgrat la petició de l'AAVV de Sol i Aire perquè els grups votessin en contra


  • Comparteix:

El PEPNat treu Sol i Aire del marc regulador dels ERE / Foto: Lluís Llebot - Cugat Mèdia

El PEPNat treu Sol i Aire del marc regulador dels ERE / Foto: Lluís Llebot - Cugat Mèdia

El Consell Metropolità ha aprovat inicialment el Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge de Collserola (PEPNat), amb només l'oposició de Junts, Cs, Barcelona pel Canvi i el PP. Aquest document, que encara ha de rebre els vistiplaus de la Comissió d'Urbanisme de l'AMB i del departament de Territori i Sostenibilitat, resta protecció a les edificacions que no formen part del catàleg de masies i altres construccions d'interès del parc. Des de l'Associació de Veïns de Sol i Aire consideren que el pla pot fer perillar el futur del barri.

Els veïns havien fet arribar un text als grups metropolitans perquè votessin en contra de la mesura. Advertien que el PEPNat, després d'una modificació on es rebaixava el to, 'manté la mateixa idea de fer desaparèixer el barri com a única alternativa a considerar'. Des de l'Associació de Veïns s'apunta que el pla posa en perill els habitatges i 'la perdurabilitat' del barri.

La presidenta de l'Associació de Veïns de Sol i Aire, Carolina Oliva, ha lamentat la contradicció entre la paraula dels reprensentants polítics i les accions que prenen. 'Quan han de passar a l'acció aproven més marcs i més sostres per regularitzar la nostra situació', ha criticat.

L'espai on es troba Sol i Aire és sòl no urbanitzable i, per tant, els habitatges que ara hi ha no es poden ni ampliar ni es poden construir de nous. Ara bé, des de l'Ajuntament ja van deixar clar que mentre els veïns treballin per a la protecció de l'entorn natural, les edificacions no aniran a terra. De fet, el futur de Sol i Aire dependrà del que acordin els mateixos veïns amb el consistori. Tot i així, Oliva reclama que el futur del barri quedi blindat amb normativa i no només amb la voluntat de l'equip de govern local de torn.

Al plenari ha intervingut l'alcaldessa, Mireia Ingla, que s'ha ofert per acompanyar el veïnat en una reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, l'exregidor santcugatenc Damià Calvet, per abordar la situació i trobar una solució. En una piulada l'alcaldessa s'ha mostrat comprensiva amb el neguit dels veïns i els ha estès la mà: 'He d'estar al costat dels meus veïns i veïnes, encara que sigui per dir-los una veritat que no agrada'.

El grup republicà és un dels que ha votat a favor del pla. L'alcaldessa ha carregat contra Junts per haver votat en contra perquè el grup forma part del govern de l'AMB i perquè 'van ser uns dels grans promotors del text i l'acord, originat en l'època en què governaven a Sant Cugat'. Ingla subratlla que 'no es pot defensar ni liderar un projecte quan ets a govern, vendre'l com un èxit al veïnat, i defensar el contrari quan estàs a l'oposició'.


Carolina Oliva

Crec que una vegada més la voluntat política de donar-nos suport es posa sobre la taula, però quan s'ha de passar a l'acció s'aproven cada vegades més sostres per regularitzar la nostra situació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.