Junts per Sant Cugat veu 'poc ambiciós' el pressupost i proposa endeutar-se per fer front a la crisi

El grup municipal considera 'no justificat' el retard de sis mesos en la presentació d'uns comptes 'que no responen a les necessitats actuals'


Temes relacionats

12,6 milions en inversions 'realistes' per millorar Sant Cugat ( 3/jun/20)

El primer pressupost del tripartit de Sant Cugat: 149 milions i un increment del 22% en el capítol d'inversions ( 1/jun/20)


  • Comparteix:

Carmela Fortuny i Carles Brugarolas, de Junts per Sant Cugat, en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Carmela Fortuny i Carles Brugarolas, de Junts per Sant Cugat, en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Junts per Sant Cugat considera el pressupost municipal proposat pel govern 'poc ambiciosos' i que no té en compte la situació de crisi actual. De fet, els qualifica de 'continuistes' amb els de governs anteriors, dels quals en formaven part. El grup municipal lamenta 'el retard de sis mesos' per presentar-los, que no veu justificat, i proposa que l'Ajuntament s'endeuti amb 6,6 milions d'euros addicionals que anirien destinats a 'millorar la capacitat de resposta' cap al teixit econòmic, social i cultural de la ciutat.

El partit ja ha fet arribar la proposta detallada per fer-ho a l'equip de govern. Consideren que 'el que toca ara' és que s'endeutin les administracions i no la ciutadania, i que aquest Ajuntament 'ha fet els deures' i 'pot fer-ho', sempre 'des de la prudència i sense posar en risc les seves finances'. Ho ha explicat la portaveu del grup, Carmela Fortuny, en roda de premsa. D'aquests 6,6 milions, tres anirien per dotar el fons de contingència per a entitats socials, culturals, educatives i esportives del municipi, preveient també possibles restriccions en la capacitat d'aportació futura. Dos milions es destinarien a nous recursos per al teixit productiu en forma de capital i no de subvenció, mig milió a una línia de microcrèdits per al teixit social i econòmic amb un interès públic i mig milió més al fons de maniobra de l'ens públic que es crearia. Des del partit asseguren que es tracta d'una operació econòmica 'possible i tècnicament ràpida' per dotar el consistori de 'capacitat de resposta' a la situació. Una solució 'viable, necessària i imprescindible', a més de 'tècnicament admissible'.

D'altra banda, Junts reitera la voluntat que el govern de l'Estat permeti desbloquejar el superàvit als ajuntaments, una petició que ve de lluny del món local, perquè l'Ajuntament pugui fer ús de la seva tresoreria. Segons el partit, a Sant Cugat calculen que podrien arribar a comptar amb 52 milions d'euros. A més, també demanen 'fer realitat el pacte per Sant Cugat', una proposta que van fer a l'inici de la pandèmia per 'reactivar la ciutat' i que no només s'hagués de comptar amb recursos públics. A més, exigeixen al govern municipal que 'comenci a treballar ja' en el pressupost de l'any vinent, perquè es pugui aprovar al gener. Pel d'aquest any, que s'ha d'aprovar provisionalment, Junts per Sant Cugat ha assegurat que 'facilitaran els tràmits per responsabilitat', perquè la ciutat 'necessita un pressupost'.


Carmela Fortuny

Estem convençuts que l'endeutament en aquests moments ha de recaure en les administracions i no en les famílies. L'Ajuntament de Sant Cugat es pot endeutar sense fer trontollar les seves finances ni pujar els impostos. Hem de ser més ambiciosos i així ho demanem al govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.