El ple municipal de Sant Cugat ja està preparat per rebre públic

Cugat Mèdia ofereix el ple municipal de Sant Cugat en directe


  • Comparteix:

El ple municipal de Sant Cugat es pot seguir en directe amb Cugat Mèdia

El ple municipal de Sant Cugat es pot seguir en directe amb Cugat Mèdia

El ple municipal de dilluns de la setmana que ve recupera la presència de públic. Ho farà, evidentment, amb mesures de seguretat arran de la situació sanitària per la Covid-19. La ciutadania que vulgui assistir a la trobada haurà de seguir-la des de l'Oficina d'Atenció Ciutadana, mantenint totes les mesures de seguretat, amb l'aforament de l'espai limitat a un terç. Tindran prioritat per assistir-hi aquelles persones que hagin fet arribar prèviament preguntes per a l'audiència pública, que tindrà lloc a les set de la tarda. Com és habitual, el ple arrencarà a les quatre de la tarda i es podrà seguir en directe a Cugat.cat i a Facebook.

Els grups municipals donaran llum verda a una moció institucional, original de Junts per Sant Cugat, perquè l'Ajuntament reverteixi 'els costos socials i educatius del tancament escolar que penalitzen especialment l'alumnat més vulnerable'. De fet, el text preveu 'reclamar al departament d'Educació que reforci la coordinació amb el món local en la planificació' del procés de tornada a l'escola i que 'estableixi les mesures de compensació econòmica als ajuntaments' per fer front als sobrecostos que deriven de les seves instruccions. La intenció és desenvolupar plans locals i comarcals que tinguin en compte les peculiaritats i necessitats de cada municipi. En aquest sentit, demanen que la reobertura es consensuï amb la comunitat educativa, que es vetlli per la salut de tots els seus membres i que es faciliti 'la màxima presencialitat en totes les etapes educatives' per a una millor conciliació familiar.

Junts i Cs presentaran un text conjunt perquè el consistori 'afavoreixi' les propostes tant del sector de l'oci com del teixit associatiu de la ciutat perquè els i les joves tinguin una oferta 'que garanteixi no únicament el seu gaudi, sinó també la seva seguretat en tots els sentits', tenint en compte 'les evidents actuals limitacions' en aquesta oferta.

En solitari, Junts presentarà també un text per garantir que 'cap empresa tanqui', mentre que Cs defensarà una proposta en nom de la Plataforma No Tribut TM de Sant Cugat per reclamar la suspensió d'aquest impost.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.