L'equip de govern posa fre als habitatges turístics a Sant Cugat

L'Ajuntament els regularà per evitar problemes de veïnatge i afectacions en els preus al municipi


Temes relacionats

Sant Cugat suspèn les llicències de pisos turístics durant un any (15/abr/19)


  • Comparteix:

Limitació d'habitatges d'ús turístic a Sant Cugat / Foto: ACN

Limitació d'habitatges d'ús turístic a Sant Cugat / Foto: ACN

L'Ajuntament limitarà la implantació d'habitatges d'ús turístic a Sant Cugat. El ple municipal ha aprovat inicialment aquest dilluns una modificació del PGM amb els vots de l'equip de govern i les abstencions de Junts i Cs per concretar la regulació d'aquests immobles al municipi. La proposta, força 'restrictiva', preveu condicionants com la separació mínima de 300 metres entre habitatges i la prohibició d'implantació a plantes baixes, tret de cases unifamiliars, i a sòl destinat a habitatge protegir i edificacions fora d'ordenació. La regulació també afecta els establiments d’allotjament temporal, com residències d’estudiants, albergs de joventut o pensions.

ESCOLTA-HO

L'objectiu és poder controlar la implantació d'aquests allotjaments per evitar el seu impacte en els preus dels habitatges a la ciutat, en la convivència veïnal i en la qualitat urbana, com ha detallat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch.

Per això, a Sant Cugat l'atorgament de llicències per a habitatges turístics està en suspès temporalment des de fa un any, a l'espera d'aquesta regulació que ha iniciat aquest dilluns els tràmits d'aprovació i que està previst que pugui entrar en funcionament a principis del 2021, una vegada superat el període d'al·legacions i les aprovacions provisional i definitiva.

La mesura es va implantar com a resposta a l'increment en el nombre de sol·licituds per a llicències de pisos turístics, que al primer trimestre del 2019 van augmentar un 200% respecte al mateix període de l'any anterior.

Actualment, a Sant Cugat hi ha 90 habitatges amb llicència d’ús turístic. La majoria estan implantats al centre de la ciutat (63%), mentre que la resta se situen a la Floresta (18%), Mira-sol (10%), les Planes (7%) i Valldoreix (2%).


Francesc Duch

Amb els objectius de prevaldre el dret de l'habitatge per sobre activitats econòmiques, preservar la convivència veïnal, preservar la qualitat de l'espai públic i fomentar la barreja d'usos d'una manera equilibrada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.