L'impacte de l'anella verda, la recollida de voluminosos i la bandera LGTBI, al torn de precs i preguntes del ple

El torn de precs i preguntes és l'últim punt de l'ordre del dia del ple municipals


  • Comparteix:

El torn de precs i preguntes és l'últim punt del ple / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El torn de precs i preguntes és l'últim punt del ple / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

L'impacte de l'anella verda de mobilitat en el dia a dia de la ciutadania, l'augment de voluminosos pendents de recollida als carrers de Sant Cugat i la sentència del Tribunal Suprem que no permet banderes com la LGTBI en espais públics. Són alguns dels temes que els regidors de l'oposició han plantejat a l'equip de govern al torn de precs i preguntes del ple municipals d'aquest dilluns. És l'últim punt de l'ordre del dia.

ESCOLTA-HO

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, (2'50'') ha preguntat quin és el posicionament de l'equip de govern quant a l'acció de protesta amb què Arran va fer malbé els vidres del concessionari Nissan a Sant Cugat. L'alcaldessa, Mireia Ingla (4'10''), ha explicat que cadascun dels grups municipals pot prendre el posicionament que desitgi.

El representant de la formació taronja també ha preguntat sobre si els regidors que van fer vaga en la 'vaga de país' de l'any passat renunciaran a la part del sou d'aquell dia. L'alcaldessa (25') ha recordat que els regidors 'no fitxen'.

La regidora de Cs Munia Fernández-Jordán (5'20'') ha preguntat com prepara l'Ajuntament el funcionament de l'anella verda de mobilitat al setembre, amb la tornada a l'escola. Des del govern, l'alcaldessa (26') explica que es treballarà aquest àmbit quan s'acosti l'inici d'aquest període.

La regidora també ha demanat que s'inclogui al qüestionari de la propera onada de l'Observatori Sociològic una pregunta per captar què pensa la ciutadania sobre el Tribut Metropolità. Des del govern es recull la petició i es valorarà.

El regidor de Cs Sergio Blázquez (7'10'') ha preguntat si el pressupost de 2020 disposa d'alguna partida per implementar càmeres de seguretat a Valldoreix. El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, (28') ha explicat que les càmeres són les mateixes que s'utilitzaran per al control de la Zona de Baixes Emissions.

Tant Blázquez com més tard el regidor de Junts Albert Salarich (20') han demanat informació sobre la no obertura dels consultoris de les Planes i la Floresta. La regidora de Salut, Gemma Aristoy, (29') ha explicat que l'Ajuntament fa costat al veïnat i que, de moment, està facilitant la mobilitat per garantir la connexió dels districtes amb el CAP Sant Cugat.

El regidor de Junts Joan Puigdomènech (9'30'') ha explicat la situació de contenidors de restes orgàniques col·lapsats per restes de poda. Ha reclamat al govern municipal què es pot fer en aquestes situacions i ha demanat que s'expliqui a les empreses de jardineria quines són les bones praxis per evitar aquest tipus de situació.

El regidor de Junts Eloi Rovira (11') ha demanat informació sobre la incorporació de nous agents al cos de Policia Local de Sant Cugat. El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, (31'25'') ha explicat que ara hi ha 13 agents a l'escola de policia. L'objectiu és arribar als 99 abans que acabi 2020.

La regidora de Junts Sandra Casat (12'12'') ha expressat preocupació per la sentència del Tribunal Suprem que rebutja símbols com la bandera LGTBI en espais públics. La segona tinenta d'alcaldia, Núria Gibert, (32'30'') ha explicat que la bandera es mantindrà.

Casat també ha preguntat quan reobriran els parcs infantils. L'alcaldessa ha explicat que serà en fase 3.

La regidora de Junts Cristina Paraira (12'30'') ha estès la mà a col·laborar amb el govern per conciliar la implementació de l'anella verda de mobilitat. Paraira també ha demanat atenció davant l'increment de voluminosos als carrers. El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, (34'20'') ha dit que el servei de recollida s'està trobant gairebé el doble de material per recollir i que s'està treballant per fer-hi front.

La portaveu de Junts, Carmela Fortuny, (15'55'') ha fet balanç del primer any de mandat i ha destacat el 'tarannà de col·laboració' del seu grup municipal. Per millorar el treball de l'oposició, ha reclamat que 'les propostes del govern arribin a l'oposició en temps i forma'. Una crida que també ha fet la regidora de Junts Núria Fernández, (23') que demana informació sobre els actes als quals es convida l'Ajuntament perquè l'oposició hi pugui assistir. La tinenta d'alcaldia de Transparència i Bon Govern, Lourdes Llorente, ha explicat que s'està treballant per millorar aquests aspectes.

El regidor de Junts Josep Maria Vallès (18') ha demanat que el govern faciliti a l'oposició les notes de premsa i les convocatòries. La tinenta d'alcaldia de Transparència i Bon Govern, Lourdes Llorente, ha explicat que les notes es publiquen al web municipal i s'ha compromès a afegir l'oposició a la llista de difusió del recull de premsa de l'Ajuntament.

El regidor també ha demanat detalls sobre com serà la 'gran festa de ciutat' que tindrà lloc a la tardor a Sant Cugat. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha explicat que l'executiu té la festa 'en ment', però encara no pot donar detalls.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.