El pati de l'escola Turó de Can Mates s'ampliarà per garantir un aforament segur per als infants

De moment es farà, entre finals d'any i principis del que ve, una ampliació provisional de l'espai


  • Comparteix:

Una imatge d'arxiu de l'escola Turó de Can Mates / Foto: Cugat Mèdia

Una imatge d'arxiu de l'escola Turó de Can Mates / Foto: Cugat Mèdia

El pati de l'escola Turó de Can Mates s'ampliarà per garantir un aforament major que permetrà que més infants gaudeixin de l'espai. Ho ha anunciat al consell de barri de Mira-sol la regidora d'Educació i presidenta de l'ens participatiu, Pilar Gorina, que ha detallat que de moment es farà una adequació provisional que arribarà, confia, entre finals d'any i principis de 2021. Per aconseguir aquest nou espai definitivament, s'haurà de donar llum verda a una modificació urbanística que canvia la qualificació de terrenys de la zona i que haurà de rebre el vistiplau de la Generalitat.

Tot plegat servirà per garantir amb seguretat els aforaments en el que és, ara per ara, 'un dels patis més petits' de Sant Cugat. Ara bé, també serà per donar resposta a l'augment de la demanda. Un creixement que, per exemple, comporta que les escoles bressol El Niu (Mira-sol) i La Mimosa (La Floresta) hagin hagut d'obrir un nou grup cadascuna.

Gorina, a més, ha manifestat la voluntat del govern municipal d'encabir una escola d'educació especial a la zona. En tot cas, això està en mans del departament d'Educació.

Pel que fa a l'institut-escola Catalunya, Gorina ha recordat que estarà en obres durant tot el curs vinent per adequar-se al nou model.

Pressupostos
El veïnat de Mira-sol reclama millores en els equipaments i espais del districte. És el que es desprén del buidatge de propostes recollides als pressupostos participatius d'enguany, que enguany posen la mirada en els barris. La ciutadania de Mira-sol ha presentat 115 propostes, de les quals 47 pretenen millorar equipaments i espais. 28 iniciatives estan enfocades per 'generar espais públics de convivència i joc, inclusius, nets i segurs'. La millora de la mobilitat al territori es tradueix en una quinzena de propostes. El termini per presentar idees ja està exhaurit. Ara les iniciatives hauran de prendre forma amb la validació tècnica.

Mira-sol disposa de 416.000 euros corresponents als pressupostos municipals del 2020 i 20021. Aquests diners poden anar destinats a inversions, amb un màxim de 50.000 euros per projecte, i a despesa ordinària, amb un topall de 5.000 per proposta. Els tres consells del centre poden presentar, a més, propostes conjuntes d'inversió de fins a 150.000 euros i de despesa ordinària de fins a 15.000.

A la sessió del consell de barri també s'ha donat compte de les inversions recollides al pressupost municipal que afectaran Mira-sol directament. La inversió més amb més dotació és la del complex aquàtic de Mira-sol, pressupostada en 200.000 euros. Per darrere hi ha les obres d'urbanització de la plaça d'Ausiàs March (100.000 eros). El tancament del parc infantil del Turó de Can Mates està recollit amb un import de 50.000 euros. Mira-sol també es beneficiarà dels pressuposts amb la millora de les instal·lacions del vestidor del camp de futbol i l'ampliació de la sala de reunions (25.000 euros), la millora dels vestidors del Centre Cívic (18.000) i la climatització del teatre del casal (31.460 euros).

Represa sense novetats
El consell de barri ha tingut lloc de manera telemàtica / Foto: Captura de la videoconferència
El consell de barri ha tingut lloc de manera telemàtica / Foto: Captura de la videoconferència

La tornada del consell de barri no s'ha acompanyat de novetats quant a les reivindicacions ja històriques de Mira-sol. Les pantalles acústiques per pal·liar el soroll de l'autopista a Mas Gener encara han d'esperar. Es tracta d'uns treballs que s'hauran d'incloure als pressupostos generals de l'Estat, que encara no s'han ni presentat. Al programa 'Línia directa' de Cugat Mèdia l'alcaldessa, Mireia Ingla, va avançar que properament portarà al ministeri de Foment aquesta reclamació perquè es posi fil a l'agulla.

També queda en espera la cobertura de la pista de Mas Gener. El projecte havia de rebre el vistiplau de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que ha emès un informe negatiu. Ara cal estudiar la viabilitat de la iniciativa i, de fet, properament es convocarà el veïnat en una reunió amb l'àrea municipal d'Urbanisme.

Tampoc no hi ha novetats quant al futur de la torre d'alta tensió que travessa l'autopista i que uneix el cablejat de Sant Cugat i Rubí.

El consell de barri ha designat, amb vuit vots a favor, el vocal de l'Associació de Veïns de Sant Joan, Xavier Barbany, com a representant de l'ens al consell de ciutat. La seva candidatura s'ha imposat a les de Carme Aznarez (un vot) i Albert Foz (cap vot).


Pilar Gorina

És important perquè el número d'infants que poden anar al pati està molt regulat per la pandèmia. És el pati més petit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.