Gibert (CUP-PC): 'La gestió a l'Ajuntament és millor que fa un any perquè està al servei de les classes populars'

La portaveu de la CUP-PC considera que les polítiques socials han de ser 'el pilar fonamental de la vida en comunitat'


  • Comparteix:

La gestió de l'Ajuntament de Sant Cugat 'és millor' que fa un any perquè 'posa al centre les problemàtiques dels santcugatencs i santcugatenques i no vendre una imatge a tota costa'. És la valoració que fa dels primers dotze mesos de mandat la portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, que ha reivindicat de l'executiu per assolir objectius polítics. 'Quan no es té ideologia, o és una ideologia de dretes, s'apel·len eufemismes com 'l'eficiència', 'la gestió', 'l'estem preparats', 'som un govern professional'... però això no vol dir res', reflexiona la cupaire, que afegeix que un govern ha de tenir un 'programa ideològic'.

Gibert considera que l'acció del tripartit ha estat 'valenta', ja que ha aconseguit canviar 'dinàmiques que estaven molt instaurades i consolidades'. Amb els canvis en l'organització al consistori i amb l'aprovació imminent dels pressupostos, la tinenta d'alcaldia considera que les 'accions d'esquerres i les polítiques transformadores que posen les classes populars al centre del debat' són més visibles. Es tracta d'un objectiu que s'aconsegueix amb la 'inversió de la piràmide de prioritats', un dels horitzons que la CUP-PC posa sobre la taula en l'equació que configura amb ERC-MES i el PSC. Per a Gibert, els cupaires aporten al tripartit 'l'honradesa de creure en la política del comú, l'honestedat, la transparència, intentar millorar la institució'.

En aquest sentit, més enllà del sotrac que ha suposat la crisi de la Covid-19, Gibert veu una línia 'molt engrescadora' per part del govern. Quant a la relació entre els tres socis que configuren l'executiu, la tinenta d'alcaldia reconeix que hi ha 'arestes i planícies', però no defuig d'elles. 'Som forces diferents i és natural reconèixer les discrepàncies'. Gibert explica que 'després d'un any estem benentesos en els objectius' i que la manera per aconseguir-los es pot discutir i repensar.

El treball del tripartit
L'arribada de la Covid-19 ha obligat el govern municipal a canviar dinàmiques a marxes forçades, però la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat té clar que ara 's'ha de prioritzar el benestar de les persones'. De fet, creu que 'les receptes d'esquerres són bones per afrontar una crisi que posa de manifest la fragilitat de les persones'.

Gibert ha celebrat l'aposta decidida del govern en polítiques d'habitatge, a les quals destinarà 16 milions durant el mandat. De moment, la pandèmia ha forçat a avançar una de les mesures en aquest camp, el punt de mediació. De moment aquest espai està pensat per a aquelles persones amb afectacions derivades de la crisi de la Covid-19, però la idea de l'executiu és obrir-lo a la resta de la ciutadania. La tinenta d'alcaldia ha recordat, a més, que properament es posarà en marxa un pla pilot de 'housing first', un programa per donar sostre a les persones sense llar.

Més enllà de l'habitatge, Gibert també assenyala la feina de l'executiu per combatre la crisi mediambiental. Creu que l'acció del govern ha estat 'valent', ja que 'genera resistències'. Preguntada sobre les crítiques ha rebut la implementació de l'Anella Verda de mobilitat, la tinenta d'alcaldia no vol menystenir les problemàtiques derivades d'aquesta mesura, però sí que les relativitza. 'Si el problema és esperar cinc minuts al cotxe, és una problemàtica menor, però si és des d'una perspectiva del comerç, pensem mesures concretes que l'ajudin i l'acompanyin', reflexiona.


Núria Gibert

És una gestió molt més col·legiada, que té molt més en compte els treballadors públics, que posa les problemàtiques dels veïns al centre i que no vol vendre imatge a tota costa. És millor perquè està al servei de les classes populars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.