Duch (ERC-MES): 'Entre el canvi de govern i el coronavirus hem tingut l'oportunitat de remoure coses, de repensar la ciutat'

El portaveu del grup municipal republicà creu que el tripartit 'ha fet molta feina' i va 'per bon camí'


  • Comparteix:

La crisi del coronavirus ha 'trastocat' l'activitat municipal, però també ha esdevingut una oportunitat per al govern per implementar les seves polítiques. El portaveu del grup municipal d'ERC-MES, Francesc Duch, assegura que aquesta situació ha permès l'executiu 'remoure coses, repensar estructures, repensar la ciutat'. A l'entrevista de balanç del primer any de mandat, el republicà considera que amb la crisi s'ha pogut 'forçar reflexions', com per exemple quant al futur de la mobilitat de la ciutat, després que el confinament deixés els carrers gairebé lliures de cotxes.



En aquest sentit, Duch creu que el gran encert del govern en el que va de mandat és haver tingut 'la possibilitat de repensar la ciutat', posar sobre la taula 'cap a on vol anar el Sant Cugat del futur'. En particular, el tinent d'alcaldia ha manifestat estar 'orgullós' de liderar un treball a les àrees de Desenvolupament Urbà i Habitatge per definir aquest horitzó.

El canvi de govern
A principis de setembre, en la valoració dels primers 100 dies de govern, l'alcaldessa, Mireia Ingla, explicava que l'executiu ja havia pres 'el control' de l'Ajuntament. Un control que el portaveu d'ERC-MES tradueix en l'entesa que s'ha aconseguit entre els representants polítics i els tècnics. 'Quan vam entrar vam veure que molts treballadors tenien inquietuds que no traslladaven més enllà', assegura. I va més enllà: 'Hi havia una fractura entre polítics i tècnics i ara estem aconseguint una sinergia millor' que a mig termini, considera, 'donarà resultats'.

Preguntat per les crítiques que el tripartit ha fet a l'herència dels governs anteriors, Duch assegura que el consistori tenia 'mancances per molts llocs', fet que va fer 'l'aterratge' molt més difícil. El portaveu republicà assenyala, en particular, mancança de personal en l'àrea de contractació. Ara bé, fa autocrítica per la lentitud amb què s'ha posat fil a l'agulla en algunes matèries, com en la presentació del pressupost, aprovat inicialment fa menys de dos mesos i pendent de ratificació definitiva. Amb els comptes aprovats, confia que l'acció de govern es podrà materialitzar de manera més contundent.

L'entesa del tripartit
Duch està satisfet amb el pacte de govern entre ERC-MES, PSC i CUP-PC: 'S'ha fet molta feina, s'ha fet bé i anem per bon camí'. En aquesta entesa, el tinent d'alcaldia veu el grup municipal republicà com 'el pilar', ja que tenen l'alcaldia i dues de les sis tinències d'alcaldia. Ara bé, posa en valor la relació amb socialistes i cupaires i recorda que de les tinències d'alcaldia depenen regidories a càrrec de representants de diferents colors polítics.

Preguntat per si les diferències ideològiques poden generar esquerdes, Duch assegura que des del principi tenien 'molt clar que cadascú es podia posicionar clarament en certs temes', com és el cas de la qüestió nacional.


Francesc Duch

Entre el canvi de govern i el coronavirus hem tingut l'oportunitat de remoure coses, repensar estructures, repensar la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.