Recoder celebra la proposta de limitar el pes de Barcelona al futur Consell Metropolità, però lamenta que se'ls informi amb 'comptagotes'


  • Comparteix:

L'alcalde ha reiterat que la futura Àrea Metropolitana ha de ser un organ de gestió i mai un contrapunt al govern de la generalitat

L'alcalde ha reiterat que la futura Àrea Metropolitana ha de ser un organ de gestió i mai un contrapunt al govern de la generalitat

L'alcalde de Sant Cugat veuria amb bons ulls la possibilitat que es limiti el pes de Barcelona al futur Consell Metropolità, i que aquest no hagi d'estar presidit, necessàriament, per l'alcalde de Barcelona. Lluís Recoder també s'ha mostrat favorable a aquest organisme tingui competències de gestió en diferents temes, entre elles la planificació urbanística, però ha lamentat que les informacions sobre aquest projecte els continuïn arribant amb 'comptagotes'.

L'alcalde ha lamentat, una vegada més, que la informació sobre la recuperació de l'Àrea Metropolitana de Barcelona els continuï arribant amb 'comptagotes' i sovint a través dels mitjans de comunicació. Tot i això, i davant les darreres notícies publicades, l'alcalde ha valorat positivament la possibilitat de crear un Consell Metropolità integrat per representants dels 36 municipis de l'entorn metropolità i amb capacitat de gestió en diverses qüestions, entre elles competències urbanístiques.

Lluís Recoder també s'ha mostrat molt favorable a la proposta que el president d'aquest Consell no hagi de ser, necessàriament l'alcalde de Barcelona sinó que aquest s'esculli entre els diferents càrrecs electes dels municipis que integrin el consell. Per a l'alcalde, cal frenar la voluntat expansiva de Barcelona i preservar la identitat de cada un dels municipis de l'entorn metropolità. Recoder considera, a més, que Barcelona 'no ha estat massa generosa' amb les ciutats que l'envolten, ja que sovint, diu, les tracta com 'un espai on abocar aquelles coses que no interessen a la ciutat'.

Lluís Recoder

Tothom entèn que el PGM s'ha de modificar, menys Barcelona. Però el PGM partia de la base que els problemes de Barcelona es diferien a l'entorn i això suposa reobrir problemes, però està clar que s'ha de fer.


D'altra banda, l'alcalde també veuria amb ulls que el futur Consell Metropolità pugui tenir competències urbanístiques que permetin plantejar de forma conjunta una revisió el Pla General Metropolità del 76, ja que segons ha dit, aquesta és una necessitat que comparteixen tots els municipis de la zona a excepció de Barcelona.

Lluís Recoder

Barcelona té una visió metropolitrana sobre la base que la corporació metropolitana és el creixement natural de la ciutat, i hi estem totalment en contra.Volem preservar la nostra identitat.


Tot i això, Recoder ha remarcat que aquestes competències haurien de ser les mateixes que tenen les comissions d'urbanisme de Girona, Lleida o Tarragona, ja que s'ha d'evitar crear una divisió fictícia entre Barcelona i el seu entorn i la resta de Catalunya o crear un contrapunt polític al govern de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.