Guanyem Valldoreix lamenta 'inactivitat i inacció' al primer any govern de l'EMD

Els vocals d'ERC-MES i la CUP-PC acusen de manca de projecte a Junts i demanen que s'accelerin temes encallats al territori


  • Comparteix:

Sanmartí, Cahís, Margineda i Xavier Humet / Foto: Cugat Mèdia

Sanmartí, Cahís, Margineda i Xavier Humet / Foto: Cugat Mèdia

Els integrants de Guanyem Valldoreix acusa de manca d'iniciativa i accions concretes el govern de l'EMD després del primer any de mandat al territori. Tot i reconèixer la gestió en la crisi de la Covid-19, apunten a falta de competència, inacció i inactivitat de l'executiu encapçalat per Josep Puig i lamenten que la institució s'acabi convertint en un 'generador de problemes' en lloc d'en un 'solucionador'. La confluència d'esquerres lamenta haver-se quedat a 'només 200 vots' de la presidència i el poc marge d'influència del qual disposen com a oposició, ja que també depenen d'una vocalia de Cs que té 'un comportament de vot estrany'.

Tot i les dificultats, celebren algunes de les fites aconseguides durant aquest primer any de mandat, com l'aturada del recurs al voltant del Complex Esportiu Valldoreix o l'aprovació d'un protocol contra la violència masclista. Això sí, en aquest punt també remarquen la inacció del govern a l'hora de plasmar els acords assolits al ple, fins i tot amb el seu mateix vot a favor. Tot plegat ha impedit tirar endavant un programa de govern lligat a l'habitatge públic, la participació ciutadana i el bon govern, que han topat amb la manca d'iniciativa, quan no es posaven 'pals a les rodes', de l'executiu.

Ferran Margineda, portaveu de la CUP-PC, ha parlat fins i tot de 'desori' en alguns casos, com el de l'avinguda Baixador, que es troba en punt mort després de molts canvis, o el de l'enderrocament de les tres cases que cal fer per ordre judicial. En aquest sentit, Jaume Sanmartí, vocal d'ERC-MES ha remarcat que se'ls ha acusat de voler crear perjudici a l'EMD quan en realitat només s'està demanant que es compleixin 'una sentència judicial' i que s'expliqui obertament quina és l'estratègia a l'oposició. Lluc Cahís, portaveu republicà, ha remarcat que la sensació que els queda és que l'únic objectiu del govern és deixar passar el temps i 'no afrontar els problemes' de la vila per mantenir un model 'elitista' contra el qual la confluència vol lluitar.

A la roda de premsa també s'ha apuntat als casals d'estiu, on Margineda ha criticat que Valldoreix no se sumés a la proposta comuna feta a Sant Cugat per donar resposta a la situació excepcional derivada de la Covid-19. De cara al futur, la formació espera poder influir el màxim possible per poder incorporar propostes del seu programa electoral a la ciutat en els tres anys que queden de mandat.


Lluc Cahís

De cara als propers anys el que volem fer és mantenir els punts d'agenda: habitatge, participació, seguretat, bon govern i model de poble. També procurar que des del govern s'afrontin els problemes del poble.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.