Puigneró: 'La importància de la república digital és que puguem apoderar els ciutadans'

El conseller santcugatenc ha presentat el llibre 'El 5è poder' a Sant Cugat


  • Comparteix:

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha presentat aquest divendres el 'El 5è poder', un llibre que plasma al paper la voluntat de crear un nou país a través d'una república digital. Puigneró ha incidit en la importància del món de les TIC en el dia a dia de les persones, que la pandèmia del coronavirus ha accentuat, i que ha de ser determinant en tots els àmbits de la vida en el futur més proper. El conseller santcugatenc no ha donat pistes sobre si serà la figura presidenciable de 'Junts per Catalunya', el nou partit de Carles Puigdemont.

'Voler portar el teu país a una altra etapa és un esport de risc', ha reflexionat Puigneró, que desitja que el llibre sigui útil per a qualsevol persona que vulgui liderar Catalunya. El conseller santcugatenc considera que el llibre és un projecte de país i que intenta conscienciar del nou ordre digital. 'És un dels grans reptes que té la humanitat en els propers anys', ha dit.

La intrahistòria del llibre neix d'una reunió a Waterloo entre el mateix Puigneró i l'expresident Carles Puigdemont, que va demanar al conseller incloure la idea de república digital al programa electoral. En aquella trobada, Puigneró li va explicar en la direcció que treballa Estònia com a estat clàssic, que està creant una república digital per quan rebin una nova invasió russa. 'L'importància d'una nació són les persones i els seus vincles', ha comentat. 'La Constitució espanyola no ens deixa formar un estat clàssic, però no parla de crear-lo a la xarxa', ha rematat el conseller.

En una sala El Siglo a vessar, amb els exalcaldes Lluís Recoder i Mercè Conesa presents i amb el conseller Damià Calvet -també santcugatenc- a primera fila, Puigneró ha repassat, més enllà de la història que hi ha rere el llibre, la seva trajectòria política. Ha agraït l'aprenentatge durant la seva etapa de regidor a Recoder i Conesa, i ha assegurat que 'treballar pel teu poble és el millor que et pot passar en política, gairebé més que ser conseller'.

El santcugatenc ha agraït la paciència de la seva parella i les seves filles, i ha volgut fer menció especial, emocionat, a la seva mare: 'Vol ser independent demà i això no pot ser; el llibre també l'he fet perquè vegi que hi ha un camí possible cap a un país. És una esperança', ha culminat Puigneró.






Jordi Puigneró

En el fons, la república digital és el nou ascensor social que necessita aquest país. Un país que haurà de tenir molt present aquest nou ordre social que s'està produint i en què les tecnologies estan a tot arreu

Jordi Puigneró

És molt important que ho tinguem present. Que, en el fons, la importància de la república digital és que puguem apoderar el ciutadà, que els hi donem eines perquè serà amb ells que farem la independència d'aquest país



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.