Romeva podrà sortir de presó durant el dia i haurà de tornar per dormir

Justícia concedeix el tercer grau als presos de l'1-O


Temes relacionats

Els familiars dels presos de l'1-O rebutgen la 'repressió' en un vídeo (13/jul/20)


  • Comparteix:

L'exconseller santcugatenc Raül Romeva / Foto: ACN

L'exconseller santcugatenc Raül Romeva / Foto: ACN

L'exconseller santcugatenc Raül Romeva i la resta de presos de l'1-O podran sortir de presó durant el dia i hauran de tornar per dormir de dilluns a divendres, mentre que els caps de setmana podran passar la nit a casa. El departament de Justícia de la Generalitat, a través de la Secretaria de Mesures Penals, ha acceptat el canvi de règim que classifica en tercer grau els presos independentistes condemnats pel Tribunal Suprem.

Els centres penitenciaris, que ara decidiran les dates i els horaris a aplicar, ja han notificat les resolucions als presos. Ara Justícia ha de traslladar-les també a la fiscalia, que les pot recórrer al jutjat de vigilància penitenciària i després al tribunal sentenciador (en aquest cas el Suprem). El recurs, això sí, no paralitza l'execució del tercer grau.

Amb una piulada, Romeva ha reaccionat a la decisió de Justícia. 'El tercer grau només és una altra manera de continuar pagant una condemna de 12 anys de presó i inhabilitació', reflexiona. Per al santcugatenc, 'la llibertat no és el tercer grau, és l'amnistia'. La parella de Romeva, l'eurodiputada Diana Riba, va en la mateixa línia: 'És un pas més, però no és cap solució'.

En declaracions a Cugat Mèdia, Riba ha fet extensiu l'anhel d'amnistia per a totes les persones que estan pendents de judici pel procés i que també s'enfronten a penes de presó. 'No ens sentim còmodes que hi ha moltes famílies que poden passar per això', ha explicat en referència tant a la presó preventiva a la qual es va sotmetre Romeva i als nou anys de pena que li queden.

Amb el règim de semillibertat, els presos també disposaran de 48 dies de permís cada any, 12 més dels que disposaven en el règim al qual s'acollien actualment.




Diana Riba

És un pas més, però no és cap solució. Demanem l'amministia, que és l'únic camí cap a la reparació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.