Junts per Sant Cugat proposa crear un Banc de Patrocinis municipals per ajudar les entitats

El grup municipal presentarà aquesta proposta i dues més al ple de juliol


  • Comparteix:

La roda de premsa de Junts per Sant Cugat s'ha fet telemàticament / Foto: Captura de pantalla

La roda de premsa de Junts per Sant Cugat s'ha fet telemàticament / Foto: Captura de pantalla

Junts per Sant Cugat vol crear un Banc Municipal de Patrocinis que ajudi les entitats a aconseguir finançament amb el suport de l'Ajuntament. La proposta, en forma de moció, passarà pel proper ple municipal, que tindrà lloc dilluns vinent, i busca crear complicitats entre les 3.000 empreses del municipi i el teixit associatiu de la ciutat, actualment tocat per la crisi de la Covid-19. En la mateixa línia, el grup municipal presenta una altra moció de suport a la gestió de les entitats esportives que, entre d'altres acords, proposa crear un pla de rescat per aquest col·lectiu. A més, Junts per Sant Cugat vol que el plenari expressi el seu compromís amb la defensa de la llengua catalana.

Banc Municipal de Patrocinis
La moció planteja crear aquesta eina per ajudar econòmicament les entitats socials, esportives i culturals de Sant Cugat. En concret, proposa, a través d'aquest banc, buscar el compromís de les 3.000 empreses de Sant Cugat per fer aportacions periòdiques que serveixin de finançament per a les entitats. Una comissió formada pels grups municipals, tècnics i una representació del món empresarial seria l'encarregada de triar anualment el destí de la recaptació.

També es preveu que les companyies adherides rebin algun tipus de contraprestació en forma de reconeixement, de retorn social o fiscal, com ha explicat el regidor de Junts per Sant Cugat Josep Maria Vallès, qui ha posat com a exemple que si s'aconsegueix que les 3.000 empreses donin a través d'una fundació 30 euros mensuals, en un any s'aconseguiria un milió d'euros.

Suport a les entitats esportives
Les propostes de Junts per Sant Cugat també posen l'atenció a les entitats esportives. El grup presenta una moció de suport a la gestió d'aquestes entitats, especialment afectades per la crisi de la Covid-19. Com a resposta, el text de Junts proposa l'avançament per la via d'urgència de les subvencions municipals del 2019, l'elaboració d'un pla de rescat i l'avançament del 80% de les subvencions per a la temporada vinent.

A més, demana que es creï una comissió per a l'esport, es facin públics els criteris de les subvencions abans de l'inici de la temporada vinent i definir un marc de suport a les empreses del municipi que afavoreixin l'esponsorització i suport als clubs santcugatencs.

També reclama una valoració de l'impacte econòmic de la crisi sobre les entitats esportives. En aquest sentit, recorda que set de cada 10 treballadors del sector esportiu de Catalunya han estat afectats per un ERTO i s'han cancel·lat més de 1.200 esdeveniments esportius. A àmbit català, les pèrdues es calculen en més de 2.500 milions d'euros.

Impuls de la llengua catalana
El grup de Junts també buscarà el suport del ple en la defensa de la llengua catalana. Amb una moció, vol que el plenari expressi el reconeixement a la unitat de la llengua catalana, sense que aquest fet suposi menystenir altres denominacions existents. Per això, rebutja qualsevol mesura que imposi impediments normatius, administratius, tècnics o socials als ciutadans on el català és oficial, i insta el Govern a vetllar perquè cap institució fomenti el secessionisme lingüístic català.

Amb aquestes tres mocions, la portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha reiterat la necessitat d'una estratègia 'ambiciosa i efectiva' per atendre les conseqüències sanitàries, socials i econòmiques de la Covid-19. Fortuny ha tornat a reclamar un gran pacte de tots els agents implicats per 'enfortir' la ciutat de cara al futur.


Josep Maria Vallès

Aquesta iniciativa vol ajudar la cultura, l'esport i el sector social que no té fàcil per accedir al teixit empresarial. Si cada empresa aporta, per exemple, uns 30 euros mensuals, en un any tindríem un milió d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.