El PSC vol que l'Ajuntament faci d'intermediari entre el mercat immobiliari i els joves que volen accedir al lloguer

Els socialistes presentaran al ple una moció per crear una Oficina Municipal d'Habitatge

Política

Publicat el 12/gen/05 per Miquel Herrada

Crear una borsa d'habitatge privat de lloguer per a joves i desenvolupar un programa pilot de masoveria urbana són dues de les mesures que proposa el PSC per facilitar l'accés a l'habitatge. Amb aquest objectiu, els socialistes presentaran al proper ple municipal una moció per la creació d'una Oficina Municipal d'Habitatge, que hauria de complementar les funcions que realitza l'empresa municipal Promusa.

El PSC considera que el ple municipal, i no només el Consell d'Administració de Promusa, ha de ser el fórum de discussió política sobre les necessitats d'habitatge públic a la nostra ciutat. Per això, presentaran al proper ple una moció sobre la creació d'una Oficina Municipal d'Habitatge, amb la intenció de discutir sobre els mecanismes necessaris per facilitar l'accés a la vivenda, tant pública com privada.

En concret, els socialistes proposen complementar l'actuació de Promusa amb la creació d'un organisme integral que, a banda de proporcionar informació i assessorament, posi a disposició de la ciutadania en general i dels sectors amb més dificultats, com els joves, els mecanismes per accedir a l'habitatge. Una de les mesures més destacades és la creació d'una borsa d'habitatge privat de lloguer per a joves, per tal que l'administració faci d'intermediària entre els joves que busquen pis i els propietaris. Ho explica el portaveu socialista, Jordi Menéndez.

Jordi Menéndez

Tot i que s'ha iniciat una política d'habitatge públic, no és suficient. Calen altres iniciatives, com crear una borsa d'habitatge de lloguer per a joves per tal que tinguin l'aval de l'administració i els propietaris perdin la por.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Segons Menéndez, aquesta mesura ja ha demostrat bons resultats a altres municipis de l'àrea metropolitana. L'objectiu és crear mecanismes d'intermediació entre els propietaris i els sectors amb més dificultats per accedir a l'habitatge, per tal de reduir l'actual resistència del mercat immobiliari a llogar habitatges als joves sense solvència econòmica. Jordi Menéndez.

Jordi Menéndez

Ara no hi ha serveis d'intermediació. Existeix una resistència dels propietaris a llogar pisos als joves, que no sempre tenen avals ni solvència econòmica. Això ho pot garantir l'administració amb un risc mínim.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El PSC proposa, també, que l'Oficina Municipal d'Habitatge ofereixi un servei d'informació i assessorament i que s'engegui un programa de rehabilitació d'habitatges amb finalitat social i es posi en marxa, definitivament, un programa pilot de masoveria urbana.