L'anella verda, el tribut metropolità i la situació de les escoles de música centren l'audiència pública

L'audiència pública té lloc els dies de ple municipal


  • Comparteix:

Foto: Cugat Mèdia

Foto: Cugat Mèdia

Els debats sobre l'Anella Verda de Mobilitat i sobre el Tribut Metropolità han tornat al ple municipal de juliol, al torn de l'audiència pública. No ha estat l'únic debat que la ciutadania ha portat a la sessió: les escoles de música Aula de So i Fusió han reclamat més suport institucional per fer front a les conseqüències de la pandèmia. El torn de l'audiència pública té lloc els dilluns de ple ordinari a les set de la tarda.

ESCOLTA-HO

L'Anella Verda
La membre de la Plataforma contra l'Anella Verda Judith López (00') ha alertat dels perjudicis que l'Anella Verda de Mobilitat està causant en la ciutadania i, en particular, en el comerç local. Ha preguntat al govern quins plans de futur té al respecte d'aquesta iniciativa. El regidor de Mobilitat, José Gallardo (3'20''), ha estès la mà a mantenir converses amb tothom per assolir consensos. El socialista ha recordat que l'Anella Verda és una prova pilot i ha reclamat paciència. També ha explicat que l'executiu és sensible a les reclamacions dels comerciants i ha recordat que s'han posat en marxa mesures per afavorir l'aparcament (zona blava i càrrega i descàrrega).

No ha estat l'única intervenció sobre aquesta mesura. En nom de diferents col·lectius ecologistes de Sant Cugat, Marta Vidal (46') ha reivindicat la necessitat de desplaçar el vehicle privat com a manera principal per desplaçar-se, però també ha reclamat que l'administració ajudi el petit comerç. També ha reclamat celeritat perquè les mesures per una mobilitat més sostenible es posin en marxa el més ràpid possible. El regidor Gallardo ha reconegut que hi ha marge de millora.

Tribut Metropolità
La Plataforma No Tribut Metropolità, en veu de la seva membre Mireia Sanjuan (11'40''), ha demanat als grups municipals el seu posicionament sobre la implementació del Tribut Metropolità a Sant Cugat. Les agrupacions han recordat els seus posicionaments. El portaveu de Cs, Aldo Ciprian (19'30''), ha traslladat el suport a la plataforma i ha explicat que el seu grup ja treballa a l'AMB perquè la ciutadania no s'hagi de fer càrrec de l'impost. Per part de Junts, el regidor Carles Brugarolas (21') ha criticat el tribut per ser 'inequitatiu' i ha recordat que l'anterior executiu va engegar el procediment per interposar un contenciós contra l'impost.

Per part del govern, la portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert (23'), ha apuntat que hi ha municipis que es troben en situacions més problemàtiques que Sant Cugat al respecte del tribut i ha apel·lat a la solidaritat de tots els municipis de l'AMB per fer-hi front. El portaveu del PSC, Pere Soler (24'50''), ha explicat que l'Ajuntament només ha rebut set reclamacions sobre el tribut i ha recordat que aquest dimarts hi ha convocada una reunió per començar a preparar la taula de diàleg sobre l'impost. Finalment, el portaveu d'ERC-MES, Francesc Duch (29'50''), ha reivindicat que l'impost és 'favorable' per a la majoria de ciutadans.

Escoles de música
Les escoles de música Aula de So i Fusió (35') han reclamat una resposta de tots els grups municipals davant la situació que viuen amb la Covid-19, que posa en perill la seva subsistència. La portaveu de Junts, Carmela Fortuny (41'), ha expressat el suport a aquests centres i ha reconegut la seva 'vocació pública'. Per part del govern, la regidora d'Educació, Pilar Gorina (42'), ha expressat que l'administració està fent tot el que pot i ha reconegut que les subvencions a aquests centres estan anant més tard del compte a causa de la pandèmia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.