La jutgessa suspèn el tercer grau de Romeva

Ara les defenses poden recórrer la decisió i, fins que tot quedi resolt, els presos tornen a segon grau


  • Comparteix:

Raül Romeva torna al segon grau / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Raül Romeva torna al segon grau / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La jutgessa de vigilància penitenciària 5 de Catalunya ha suspès el tercer grau a l'exconseller santcugatenc Raül Romeva, així com als líders independentistes Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i Joaquim Forn. D'aquesta manera s'accepta la petició que ha fet aquest dimarts al matí la fiscalia, que havia presentat un recurs on demanava la suspensió cautelar de la qualificació penitenciària. De moment la fiscalia no ha fet arribar el recurs per a la resta de presos. Ara les defenses tenen tres dies per presentar un recurs a aquesta decisió; mentre tot plegat quedi resolt, els presos tornaran al segon grau.

En una piulada, Romeva ha dit que la decisió de la jutgessa 'demostra que tenen por'. 'Nosaltres no en tenim, de por', explica. 'De la presó se'n surt; nosaltres hem nascut per guanyar i per acompanyar aquest camí cap a la llibertat', ha manifestat.



Amb la decisió de la jutgessa, els líders independentistes han estat quinze dies amb la classificació de tercer grau, que els permetia sortir dels centres penitenciaris entre setmana durant el dia, tornant a presó per dormir; els caps de setmana els podien passar a casa.

El recurs de la fiscalia
Pel fiscal, la progressió tan ràpida del segon al tercer grau és 'incompatible' amb la finalitat retributiva i de prevenció general i especial de la pena, així com amb la finalitat de reeducació i resocialització. De fet, diu que tots els presos tenen assegurada la reinserció social, ja que abans, durant i després dels fets han tingut feina, família i entorn social estables. Per això, considera que la pena ara té com a objectiu la prevenció i 'ha de constituir un mitjà d'utilitat social i d'intimidació al delinqüent, de retribució per l'acte comès, causant a l'autor una sensació que els seus fets tenen unes conseqüències perjudicials'.


Raül Romeva

Ens tornen a tancar, cosa que demostra que tenen por. Nosaltres no en tenim; això forma part d'un camí difícil, llarg i dolorós però irreversible. Sortirem de la presó. Hem nascut per guanyar i per acompanyar aquest país cap a la llibertat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.