Aragonès no descarta que la Generalitat es presenti com acusació particular en el 'cas 3%'

Ho ha dit aquest diumenge després d'una visita al Claustre del Monestir de Sant Cugat


  • Comparteix:

El vicepresident del govern, Pere Aragonès, vol que la Generalitat es presenti com acusació particular al judici del 'cas 3%'. Tot i això, el també conseller d'Economia, ha assegurat que es tracta d'una decisió que 's'ha d'estudiar internament'. Ho ha anunciat aquest diumenge després d'haver mantingut una reunió amb l'alcaldessa Mireia Ingla, la tinenta d'alcaldia Esther Madrona, i el regidor Francesc Carol, on s'han posat sobre la taula els efectes de la crisi de la Covid-19 a la ciutat.

Després que l'Ajuntament anunciés aquest divendres que es presentaria com acusació particular en el judici del 'cas 3%', el vicepresident Aragonès veu amb bons ulls la possibilitat que la Generalitat faci el mateix pas. 'La responsabilitat de les administracions és vetllar perquè l'últim euro torni a les arques públiques. L'Ajuntament de Sant Cugat ha decidit presentar-se com acusació particular perquè se sent perjudicada i crec que és absolutament raonable. Des del meu punt de vista la Generalitat de Catalunya també ha de presentar-se i, per tant, si hi ha hagut un perjudici públic en recursos hem d'anar fins al final'.

Per la seva banda l'alcaldessa Mireia Ingla, tal com va fer aquest divendres, ha tornat a celebrar el 'canvi de posicionament de Junts per Sant Cugat perquè la lluita contra la corrupció l'hem de fer tots alhora' i ha exposat que encara no s'ha fet un estudi 'exacte' de les vegades que apareix la ciutat en la interlocutòria del jutge De la Mata on s'assenyalava la presumpta trama corrupta que hauria actuat en almenys 31 adjudicacions d'obra pública, entre les quals hi ha l'adjudicació a la constructora Teyco de la promoció d'habitatge públic a la plaça dels Rabassaires. 'De moment només ens hem personat amb un escrit de compareixença a l'Audiència Nacional com acusació particular. Ara, els servis jurídics de l'Ajuntament hauran de mirar-s'ho bé'. Ingla ha expressat que probablement hi hagi més obres públiques afectades en aquest procés.





Pere Aragonès

En les properes setmanes haurem de treballar internament des de la Generalitat de Catalunya per poder fer aquesta personació i defensar els interessos dels ciutadans de Catalunya. Si hi ha hagut recursos públics malbaratats que han estat implicats en corrupció hem d'anar fins al final a recuperar fins a l'últim euro.

Mireia Ingla

Encara no hem fet l'estudi exacte. El que hem fet ha estat personar-nos amb un escrit de compareixença a l'Audiència Nacional com acusació particular i ara, els nostres serveis jurídics faran aquest repàs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.