La CUP-PC reivindica els seus tres anys fent d'acusació popular en el 'cas 3%'

La formació també ha celebrat la unitat de l'Ajuntament en la lluita contra la corrupció


Temes relacionats

L'Ajuntament de Sant Cugat es presenta com acusació particular al judici del 'cas 3%' (31/jul/20)

Junts reacciona a la interlocutòria del 'cas 3%': 'Tornem a reiterar la nostra ferma condemna a la corrupció' (31/jul/20)


  • Comparteix:

Lourdes Llorente i Maria Sirvent han valorat el final de la fase d'instrucció del 'cas 3%' / Foto: Cugat Mèdia

Lourdes Llorente i Maria Sirvent han valorat el final de la fase d'instrucció del 'cas 3%' / Foto: Cugat Mèdia

La formació anticapitalista se sent satisfeta en la seva tasca de fiscalització durant el procés per tal d'evitar 'pactes o maniobres que busquessin la impunitat d'aquells que, presumptament, hagin extret de l'erari públic grans quantitats de diners' i han assegurat que 'celebrarien' que les administracions i 'no tant els partits' també es personessin a la causa perquè són les que en surten més perjudicades. Així ho han dit aquest dimecres davant l'ajuntament en una roda de premsa que ha comptat amb la presència de la diputada al Parlament Maria Sirvent.

Tant la tinenta d'alcaldia de Bon Govern, Transparència i Participació, Lourdes Llorente, com la diputada Maria Sirvent han recordat que la CUP porta personada com acusació popular en el 'cas 3%' des del juny de 2017. 'La CUP ha estat sola davant una instrucció molt complicada, feixuga i amb molta documentació. Haguéssim agraït la col·laboració des del primer moment', ha lamentat Llorente.

Després que el 31 de juliol el jutge De la Mata fes pública la seva intenció d'enviar a judici Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i el PDeCAT per presumptes fraus en l'adjudicació d'obres públiques, els cupaires prometen una actitud 'proactiva' en la persecució de la corrupció política.

La tinenta d'alcaldia ha qüestionat la querella que en el seu moment va anunciar l'exalcaldessa Mercè Conesa contra CDC en el 'cas Palau', per aquest motiu agraeix que ara Junts per Sant Cugat se sumi als esforços de l'equip de govern en la investigació del 'cas 3%'.







Lourdes Llorente

Celebraríem que les administracions, i no tant els partits, compareguessin en aquells casos de corrupció que els afectessin. Perquè des de l'administració més propera que ha sofert aquestes pràctiques corruptes és d'on es poden obtenir més proves.

Maria Sirvent

Lamentem que ens hàgim trobat tan sols durant aquests anys d'instrucció. Celebrem, però, que hi hagi administracions que s'hagin personat com acusació popular i, en concret, valorem la tasca de l'Ajuntament de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.