El PSC defensa la proposta de l'Estat per gestionar el superàvit dels ajuntaments

El grup municipal explica que encara ha de parlar amb els altres partits del govern però assegura que 'no afectaria excessivament' a Sant Cugat


Temes relacionats

Sant Cugat rebutja l'acord del Govern estatal i la FEMP sobre el superàvit i els romanents acumulats (13/ago/20)


  • Comparteix:

El primer secretari del PSC de Sant Cugat, Pere Soler / Foto: Cugat Mèdia

El primer secretari del PSC de Sant Cugat, Pere Soler / Foto: Cugat Mèdia

El PSC de Sant Cugat veu 'encertada' la proposta del govern de l'Estat per gestionar el superàvit dels ajuntaments i assegura que es tracta de 'buscar un encaix legal' per a què els municipis puguin disposar d'aquests recursos 'sense tantes traves fiscals' mentre no es modifiqui la llei d'estabilitat pressupostària impulsada pel PP. De fet, des del grup municipal afirmen que 'el missatge ha estat pervertit' i que 's'ha agafat la lectura negativa', però que la voluntat del govern espanyol és 'ajudar els ajuntaments a disposar de recursos per fer front a la pandèmia'.

Tot i que el govern de Sant Cugat es va posicionar en contra d'aquest acord, el portaveu del grup municipal socialista, Pere Soler, explica que, un cop feta l'anàlisi explica que veuen 'positiva' la proposta. Segons Soler, l'Estat, que 'no necessita d'aquests romanents per funcionar', retornaria en forma de crèdit el superàvit a la mateixa administració local. A més, des de l'àrea d'Economia s'ha encarregat un informe a intervenció sobre com afectaria, sigui quina sigui la manera de materialitzar-se, als comptes santcugatencs. Malgrat que encara s'ha de valorar l'informe amb l'equip de govern, Soler assegura que l'afectació seria 'minsa' per a Sant Cugat. El també primer tinent d'alcaldia indica que l'administració local no té 'una necessitat actual de disposar d'aquest superàvit', alhora que argumenta que 'tenim més marge' si calgués destinar més diners a la reactivació socioeconòmica després de la pandèmia de la Covid-19. Soler, de fet, xifra aquest romanent en uns 4,5 milions d'euros, després de les diverses modificacions pressupostàries que s'han fet per mitigar l'impacte de la pandèmia.

Repercussió econòmica de la Covid-19
El responsable de l'àrea d'Hisenda reconeix que la repercussió econòmica de la pandèmia 'ens acompanyarà tot el mandat'. En aquest sentit, el grup municipal socialista aposta per mantenir els impostos i taxes de cara als propers anys i ha anunciat que ja estan treballant en els pressupostos del 2021, pels quals no preveuen un descens dels ingressos i esperen tenir aprovats abans que acabi aquest any.


Pere Soler

Al final el que haurà de passar és que es derogui o es modifiqui la llei d'estabilitat pressupostària, perquè aquesta rigidesa per collar els ajuntaments és obra del PP, i això portarà mesos de debat. La proposta del govern de l'Estat creiem que va en aquest sentit. Ara bé, com a Ajuntament de Sant Cugat, tampoc creiem que tinguem una necessitat específica de disposar d'aquests diners, perquè com a govern ja hem estat previsors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.