Bernat Solé: 'Hem de mostrar-nos creïbles a la ciutadania; hem d'estar més oberts que mai'

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència veu la transparència 'clau' perquè l'administració sigui 'creïble'


Temes relacionats

La CUP es retira de l'acusació popular del 'cas 3%' perquè s'hi personi l'Ajuntament de Sant Cugat ( 1/set/20)

L'Ajuntament de Sant Cugat es presenta com acusació particular al judici del 'cas 3%' (31/jul/20)


  • Comparteix:

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, considera que la situació d'emergència sanitària fa que les institucions, 'més que mai', s'hagin de mostrar com a administracions properes. A través de la transparència, el republicà considera que els ens públics han de ser creïbles. 'Hem d'explicar què fem i com ho fem', ha dit en una visita institucional a l'ajuntament de Sant Cugat on ha expressat la implicació del Govern de la Generalitat per 'posar llum a qualsevol ombra de corrupció'.

En aquest sentit, Solé ha posat en valor 'el compromís' del govern tripartit, que es posa de manifest amb la creació de la tinència d'alcaldia de Bon Govern i Transparència. Aquesta era una de 'les potes de l'acord de govern' per fer possible la regeneració democràtica i la lluita contra la corrupció, tal com ha detallat l'alcaldessa, Mireia Ingla. La republicana, a més, ha recordat que l'Ajuntament de Sant Cugat ha sol·licitat presentar-se com acusació particular al judici del 'cas 3%'.

L'exconseller Romeva
Aprofitant la visita, Solé ha signat el llibre d'honor de l'Ajuntament. Abans d'aquesta, l'última firma que hi havia era la de l'exconseller santcugatenc Raül Romeva, que va visitar el consistori a mitjans de juliol, abans que la jutgessa suspengués el tercer grau penitenciari. Aprofitant aquesta situació, el conseller ha defensat el dret a l'autodeterminació i ha manifestat el desig que no hi hagi ningú a la presó per haver permès una votació, en referència a l'1-O.

La recepció al conseller ha comptat amb la presència de regidors dels grups municipals d'ERC-MES, PSC, CUP-PC i Junts per Sant Cugat. També hi han assistit el secretari de Transparència i Govern Obert, Jordi Foz, i el delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernández.




Bernat Solé

Hem de mostrar-nos creïbles a la ciutadania, hem d'estar més oberts que mai. A qualsevol ombra de corrupció de li ha de posar llum.

Mireia Ingla

Una pota de l'acord de govern és la lluita contra la corrupció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.