ICV acusa el PSC d'apropiar-se de les seves propostes per facilitar l'accés a la vivenda


  • Comparteix:

Els ecosocialistes diuen que no té sentit presentar una moció quasi idèntic a la que van presnetar ells a l'inici de mandat però recorden que l'equip de govern no ha complert encara cap dels punts acordats

Els ecosocialistes diuen que no té sentit presentar una moció quasi idèntic a la que van presnetar ells a l'inici de mandat però recorden que l'equip de govern no ha complert encara cap dels punts acordats

ICV acusa el PSC de voler apropiar-se de les seves propostes i critica que presentin al proper ple una moció sobre habitatge que consideren quasi idèntica a la que van presentar els ecosocialistes ara fa un any. Els ecosocialistes recorden, però, que l'equip de govern encara no ha tirat endavant cap dels acords d'aquella moció, que es va aprovar per unanimitat a l'inici del mandat.

La voluntat del PSC de presentar al ple de gener una moció per la creació d'una Oficina Municipal d'Habitatge, que inclou mesures com el desenvolupament d'un programa de masoveria urbana i la creació de mecanismes d'intermediació, ha estat rebuda amb 'sorpresa' per ICV. Els ecosocialistes recorden que ara fa un any, el ple va aprovar per unanimitat una moció 'gairebé idèntica', proposada per Iniciativa, i asseguren que el text que proposen els socialistes no inclou novetats importants.

Per tot això, el portaveu d'ICV, Xavier Boix, acusa els socialistes d'oportunisme i de voler-se apropiar de les seves propostes. L'escoltem.

Xavier Boix

Sembla que el PSC es vol apropiar d'una proposta que ICV va fer fa un any. No té sentit tornar-la a presentar quan ja es va aprovar per unanimitat. Demostra l'oportunisme i manca d'idees del PSC.


Boix ha recordat, a més, que fins el moment actual l'equip de govern no ha complert els acords de la moció aprovada fa un any, ja que no ha enllestit l'estudi sobre masoveria urbana ni ha posat en marxa mesures de mediació per facilitar l'accés al mercat immobiliari. Per això, Boix creu que no té sentit tornar a presentar una proposta idèntica, i considera que el PSC hauria de retirar la moció.

Xavier Boix

He recordat al ple que la moció es va aprovar per unanimitat. L'equip de govern ha respost que estan fent l'estudi sobre masoveria, que és molt lent, i Polítiques Socials és incapaç de fer res. No té sentit tornar a presentar una moció idèntica.


ICV considera que l'única novetat que incorpora la moció dels socialistes és la creació d'una Oficina d'Habitatge, però atribueix aquesta proposta al govern de la Generalitat, que té previst incloure en la nova Llei d'Habitatge la creació d'una oficina única d'habitatge, que podria ser descentralitzada i tenir conseqüències a nivell local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.