La Marxa de Torxes i la Via Santcugatenca, propostes d'Òmnium i l'ANC per commemorar la Diada

Les entitats han adaptat les activitats a la situació sanitària


  • Comparteix:

Les torxes il·luminaran la nit de Sant Cugat el 10 de setembre / Foto: Cugat Mèdia

Les torxes il·luminaran la nit de Sant Cugat el 10 de setembre / Foto: Cugat Mèdia

Les delegacions locals d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana commemoraran la Diada Nacional de Catalunya amb dos actes: la Marxa de Torxes, dijous dia 10, i la Via Santcugatenca, el mateix divendres 11. Les entitats asseguren que les dues propostes estan pensades per ser 'absolutament curosos amb la situació d'alerta sanitària' i que segueixen les 'recomanacions i instruccions establertes'. Així, serà obligatori usar mascareta, mantenir la distància de seguretat de dos metres i utilitzar gel hidroalcohòlic.

La Marxa de Torxes
La Marxa de Torxes tindrà lloc dijous 10 de setembre a les vuit del vespre i arrencarà a la plaça de Rafael Casanova. Per evitar aglomeracions, les torxes es poden recollir abans a la seu d'Òmnium, al carrer dels Marges, però qui no en tingui la podrà agafar just abans de l'inici de l'acte davant de l'escola Joan Maragall. La Marxa començarà a dos quarts de nou i acabarà a la plaça de l'U d'Octubre amb una cantada de l'himne nacional de Catalunya, 'Els Segadors'. La participació està limitada a 250 persones, el nombre màxim de torxes de què disposa l'organització. Durant la marxa s'haurà de respectar la distància interpersonal.

La Via Santcugatenca
Enguany Sant Cugat tornarà a viure la celebració de la Via Santcugatenca, però adaptada a les restriccions per la pandèmia. Els assistents formaran una cadena, però sense agafar-se les mans: entre persona i persona es deixarà una estelada a terra. L'ANC demana que els participants no comparteixin ni pancartes ni banderes. El recorregut que seguirà aquesta iniciativa no està definit del tot, però tot indica que se situarà a la Rambla del Celler.

Per participar en la Via Santcugatenca cal inscriure's prèviament al web de l'ANC.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.