La Marxa de Torxes donarà avui el tret de sortida als actes commemoratius de l'Onze de Setembre

L'Ajuntament i les entitats han adaptat les activitats d'aquest dijous i divendres a la situació sanitària


  • Comparteix:

La marxa de torxes serà molt diferent a altres anys a causa del coronavirus. Serà obligatori usar mascareta i mantenir la distància de seguretat de dos metres / Foto: Cugat Mèdia

La marxa de torxes serà molt diferent a altres anys a causa del coronavirus. Serà obligatori usar mascareta i mantenir la distància de seguretat de dos metres / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat commemorarà un Onze de Setembre atípic en què les restriccions imposades per la pandèmia de la Covid-19 marcaran l'agenda d'actes, tant les institucionals com les que organitzen associacions. Les delegacions locals d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana commemoraran la Diada Nacional de Catalunya amb dos actes: la Marxa de Torxes, aquest dijous, i la Via Santcugatenca, ja el divendres. Al matí de divendres tindrà lloc la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova, un acte restringit al públic que es podrà seguir en directe a través de Cugat Mèdia i on només hi podran accedir un màxim de sis persones de les entitats que facin l'ofrena. Al vespre s'ha organitzat una audició de sardanes sense ball i amb distància de seguretat entre els assistents a la plaça de l'Om.

Les entitats organitzadores asseguren que les propostes estan pensades per ser 'absolutament curosos amb la situació d'alerta sanitària' i que segueixen les 'recomanacions i instruccions establertes'. Així, serà obligatori usar mascareta, mantenir la distància de seguretat de dos metres i utilitzar gel hidroalcohòlic.

La Marxa de Torxes, dijous 10
La Marxa de Torxes tindrà lloc aquest dijous a dos quarts de nou del vespre i enguany es limitarà a ser una concentració a la plaça de Rafael Casanova. Per evitar aglomeracions, les torxes es poden recollir abans a la seu d'Òmnium, al carrer dels Marges, però qui no en tingui la podrà agafar a les vuit del vespre al carrer Escoles. La participació està limitada a 250 persones -el nombre màxim de torxes de què disposa l'organització- i s'haurà de respectar la distància interpersonal.

Programa d'actes de la Diada a Sant Cugat, divendres 11
  • 9h. Ofrena floral al monument de Rafael Casanova.
  • 11h. Ofrena institucional i cant de 'Els Segadors' amb el Quartet Brossa.
  • 11:15. Discurs institucional de l'alcaldessa, Mireia Ingla.
  • 20h. Audició de sardanes 'Xaxu & friends, la força de la sardana clàssica' amb la cobla Ciutat de Terrassa. Acte amb aforament limitat, cadires i distància de seguretat a la plaça de l'Om.


  • Ciutadans no assistirà als actes institucionals municipals de l'Onze de Setembre
    El portaveu de Cs a l'Ajuntament, Aldo Ciprian, afirma que la seva formació no participará, un any més, en uns actes que 'exclouen més de la meitat dels catalans'. Ciprian ha explicat que això serà així perquè, tot i l'actual situació de pandèmia arran la Covid-19, 'la Diada segueix pensada com un dia de confrontació' on 'els partits separatistes s'han apropiat d'aquesta festa organitzant actes que exclouen més de la meitat de la societat'. El portaveu de Cs ha apostat per la celebració d'una 'Diada que sigui representativa de tots els catalans i que no estigui instrumentalitzada al servei d'una ideologia que busca el trencament i la confrontació', alhora que es realitzin amb les mesures de seguretat necessàries per a garantir la seguretat de tothom. En aquest sentit el portaveu de la formació taronja ha recordat que 'des de Ciutadans sempre s'ha proposat com a festivitat de Catalunya la Diada de Sant Jordi'.

    La Via Santcugatenca, divendres 11
    Enguany Sant Cugat tornarà a viure la celebració de la Via Santcugatenca, però adaptada a les restriccions per la pandèmia. Els assistents formaran una cadena, però sense agafar-se les mans: entre persona i persona es deixarà una estelada a terra. L'ANC demana que els participants no comparteixin ni pancartes ni banderes. L'objectiu de la proposta és encerclar el Monestir. El punt de trobada serà a dos quarts de cinc de la tarda a la Rambla del Celler, 1.

    Per participar en la Via Santcugatenca cal inscriure's prèviament al web de l'ANC.





    El cartell oficial de la Diada nacional de Catalunya 2020 és un disseny de Marc Sierra
    El cartell és obra de Marc Sierra / Foto: Ajuntament de Sant Cugat
    El cartell és obra de Marc Sierra / Foto: Ajuntament de Sant Cugat



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.