Cs vol que l'Ajuntament tingui més competències en 'la lluita contra l'okupació il·legal d'habitatges'

La formació taronja proposa la creació d'una unitat de la Policia Local per a 'la prevenció, control i seguiment dels immobles okupats'


  • Comparteix:

Els regidors de Cs Sant Cugat, Munia Fernández-Jordán, Aldo Ciprian i Sergio Blázquez / Foto: Cs

Els regidors de Cs Sant Cugat, Munia Fernández-Jordán, Aldo Ciprian i Sergio Blázquez / Foto: Cs

Cs vol que Sant Cugat disposi d'un pla municipal específic perquè l'administració local tingui més competències 'en la lluita contra l'okupació il·legal d'habitatges'. A través d'una moció que defensarà al proper ple, la formació taronja vol posar en marxa assessorament i orientació jurídica per als 'legítims propietaris' dels immobles okupats. El text també preveu estrènyer la col·laboració amb les entitats veïnals per afavorir 'la seguretat i la convivència veïnals afectades per l'okupació il·legal'.

Els taronges han portat recentment el debat sobre les okupacions al Congrés dels Diputats amb una proposta de llei. Tot i això, el portaveu del grup municipal, Aldo Ciprian, creu que el paper del món local és clau: 'És fonamental que els municipis siguin la primera força de lluita contra l'okupació il·legal'. Ciprian considera que l'okupació no suposa ara un problema greu a Sant Cugat, però assenyala que el nombre d'immobles okupats a Catalunya és el més alt de l'Estat espanyol. 'Som conscients que hi ha gent que ho està passant malament i que té necessitat d'un habitatge, i és aquí on entra l'ajuntament, que ha de proposar i ajudar aquests veïns', subratlla el portaveu.

En la proposta del grup municipal, la Policia Local té un paper clau, amb un reforç de la presència d'agents als carrers i patrullatges preventius, així com la creació d'una unitat especial per a 'la prevenció, control i seguiment dels immobles okupats o susceptibles d'okupació'. De fet, Cs proposa que es redacti un cens on es recullin els immobles okupats a Sant Cugat i que es detalli si el tipus d'okupació és 'per a fins delictius o per necessitat'.


Aldo Ciprian

És fonamental que els municipis siguin la primera força de lluita contra l'okupació il·legal. No entrem amb les necessitats d'habitatge: han de ser els serveis socials de l'Ajuntament els que facilitin un habitatge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.